Barcelona, ciutat d'esportistes #2: Carles Ribes

10/01/2018 - 17:43

Ciutat. En el segon capítol coneixem el Carles Ribes, que amb 76 anys surt tres vegades per setmana amb la bicicleta de muntanya en una activitat que s'ha convertit en imprescindible.

En el segon capítol d’aquesta sèrie, coneixem el Carles Ribes. Té 76 anys i surt amb la seva bicicleta de muntanya tres vegades per setmana. Ho acostuma a fer per cinc o sis rutes que ja té preestablertes i aprofita totes les possibilitats de la ciutat. De fet, és un assidu del Tibidabo, del Besòs i del Llobregat, on hi arriba a través dels carrils bici, afirma: “per sort, últimament han posat molts carrils bici i això m’ajuda a sortir de la ciutat”.

Ens explica que per temes laborals, mai ha pogut dedicar-se a l’esport, i va ser quan es va jubilar que gràcies a uns amics el va conèixer, concretament a través de la bicicleta de muntanya. Quan la va provar, ja no l’ha deixat, i de mica en mica ha anat millorant i dedicant-s’hi més. L’esport “és una forma de mantenir-me en l’estat físic i mental en què estic, que per l’edat que tinc, està prou bé”, afirma en Carles. A més, té clar que, “la bicicleta és una diversió i em genera petits reptes cada dia”, que sens dubte, aconsegueix superar poc a poc i el fan arribar a casa més feliç i satisfet.

És significatiu que en Carles, tot i haver estat gairebé 65 anys sense practicar esport, ara el troba imprescindible en la seva vida. “Si un dia prenc mal i no puc seguir fent esport, el meu cap ho notarà i em sentiré una mica més vell del que sóc”, afirma.

I és que l’esport i Barcelona, són un binomi gairebé imprescindible per a la vida de milers i milers de barcelonins i barcelonines.