Barcelona tornarà a decidir la Volta

13/03/2018 - 09:48

Ciclisme. La 98a edició de la Volta a Catalunya tornarà a tenir l'etapa final a Barcelona. Enguany destaca la creació d'una prova femenina per a l'últim dia de competició.

Fins al 25 de març, se celebra la 98a edició de la Volta a Catalunya, una prova que creix any rere any i que tindrà ciclistes de primer nivell que lluitaran per pujar al podi de Barcelona el proper diumenge.

La prova, que passa per 150 municipis de Catalunya, té set etapes. La primera amb l’inici i l’arribada a Calella. La segona surt de Mataró i va fins a Valls amb el Coll de Lilla com la part més destacada. La tercera serà la primera etapa de muntanya, que tindrà la sortida a Sant Cugat i l’arribada a Vallter 2000. Seguim amb la muntanya a la quarta etapa, des de Llanars fins a La Molina. Deixem la muntanya però continuem al Pirineu a la cinquena etapa amb la sortida a Llívia i l’arribada a Vielha. La sisena és una etapa especialitzada per als ‘sprinters’, sortirà des de Vielha i arribarà a Torrefarrera. Per últim, la setena etapa començarà i acabarà a Barcelona, a la muntanya de Montjuïc.

Com ja és tradició, la capital catalana dictarà sentència en una última etapa de 154,8km. En aquesta edició hi ha inscrits 25 equips d’alt nivell que tornaran a portar els millors ciclistes del món a Catalunya, com Alejandro Valverde, Fabio Aru, Nairo Quintana o Marc Soler, entre d’altres.

A més, a l’acte de presentació es van entregar les medalles d’honor a tots els que han fet possible que la Volta a Catalunya hagi arribat fins a la 98a edició.

Novetats

En aquesta edició, hi ha diverses novetats. En primer lloc, el diumenge 25 de març, es disputarà una nova competició femenina creada aquest any i que tindrà el nom de la reVolta i, en segon lloc, s’han creat cinc nous maillots espectaculars per a la Volta a Catalunya (veure fotos).

Història

La Volta és la tercera prova per etapes més antiga del món per número d’edicions disputades, un total de 98 edicions, només per darrera del Tour de França i del Giro d’Itàlia.

Etapes

  • 1a etapa (Calella-Calella): Álvaro Hodeg
  • 2aetapa (Mataró-Valls): Alejandro Valverde
  • 3a etapa (St. Cugat-Camprodón): Thomas De Gendt
  • 4a etapa (Llanars-La Molina): Alejandro Valverde
  • 5a etapa (Llívia-Vielha): ¿?
  • 6a etapa (Vielha-Torrefarrera): ¿?
  • 7a etapa (Barcelona-Barcelona): ¿?