Com es pot homologar una entitat esportiva a Barcelona?

11/04/2018 - 10:34

Expliquem a totes les entitats que vulguin el certificat d'homologació per al reconeixement qualitatiu de les seves activitats. com homologar-se per al curs 2018-2019.

A continuació us expliquem el tràmit que han de fer les organitzacions i entitats de l’àmbit del lleure, l’esport o l’educació que organitzen activitats esportives fora de l’horari escolar per a infants i joves entre 3 i 25 anys, que vulguin demanar l’homologació per al reconeixement qualitatiu de les seves entitats per aquestes activitats esportives i per a la participació en la gestió dels ajuts destinats a la pràctica de l’esport.

Per realitzar el tràmit, només heu d’accedir a l’Oficina Virtual i seguir totes les instruccions que s’indiquen pas per pas. Podeu fer-ho, aquí. D’altra banda, heu de saber que caldrà que presenteu la sol·licitud a qualsevol registre municipal i aporteu la documentació requerida mitjançant el web d’Activitats Extraescolars.

Amb aquesta iniciativa, l’Institut Barcelona Esports (IBE) pretén estimular les entitats organitzadores homologades d’esport en edat escolar perquè millorin la qualitat de la seva organització i l’orientació educativa de l’oferta d’activitats. És una manera de promocionar l’esport escolar per a tothom i amb projectes com aquest volem que cap nen i nena es quedi sense poder practicar esport a l’escolar, en aquest cas en horari extralectiu. En total, posem a disposició de les famílies i entitats 3 milions d’euros en ajuts.

Gairebé 300 entitats homologades el curs 2017-2018

El dilluns, 12 de febrer, 291 entitats de la ciutat, van rebre el certificat que les homologa com organitzadores d’esport extraescolar, d’acord amb el programa municipal que oferta el conjunt de places disponibles per a les famílies. L’homologació permet establir uns criteris mínims i estàndars de qualitat, tant pel que fa a l’oferta com en relació a les titulacions de monitors i monitores, ratios dels grups, etc.