El 25è aniversari dels Jocs, al Fòrum Olímpic 2017

26/10/2017 - 12:23

Esdeveniments. David Escudé, comissionat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona i president de la Fundació Barcelona Olímpica, ha donat el tret de sortida al XII Fòrum Olímpic.

Els dies 26 i 27 d’octubre se celebra a l’INEFC la dotzena edició del Fòrum Olímpic 2017, unes jornades que s’organitzen bianualment des de 1995, que enguany s’emarca en el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92, el tema central del Fòrum.

Diferents autoritats esportives de l’estat han donat el tret de sortida d’aquest XII Fòrum Olímpic, entre les quals, el comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i president de la Fundació Barcelona Olímpica, David Escudé. “Des de l’Ajuntament de Barcelona sempre hem intentat recordar i agraïr a qui va fer possible els Jocs de Barcelona ’92 i explicar-los als joves que no van viure’ls”, ha afirmat Escudé, que ha afegit que “sense treballar la base esportiva de la ciutat, els Jocs no haurien estat tan exitosos” i que “cal tenir el llegat que van deixar”.

Durant la primera jornada, les institucions convidades faran una anàlisi de diferents aspectes dels Jocs Olímpics com la seva organització i els seus resultats a llarg i curt termini. Per altra banda, també es parlarà de l’Agenda 2020, l’estratègia a seguir pel Comitè Olímpic Internacional en el futur del moviment olímpic. Precisament sobre això ha versat la primera conferència del Fòrum, a càrrec de Pere Miró, director adjunt del Comitè Olímpic Internacional.

La segona jornada estarà dedicada exclusivament a l’herència de Barcelona’92. Una perspectiva, 25 anys després, sobre l’estat actual en 4 àrees fonamentals: gestió d’instal·lacions, turisme, paralimpisme i esportistes.