Més de 3.600 persones participen al Barcelona Triathlon by Santander

20/09/2017 - 13:34

Triatló. Un any més, el litoral barceloní, amb el CEM La Mar Bella com a centre neuràlgic, torna a ser l'espai escollit de la ciutat on s'ha desenvolupat un dels grans esdeveniments esportius de l'any.

El 8 d’octubre de 2017 s’ha celebrat el Barcelona Triathlon by Santander, en una nova edició que vol consolidar la seva posició com a referent mundial de l’esport de les transicions. Una cita obligada per a esportistes de tot el món que ha reunit més de 3.600 esportistes.

El dimecres, 20 de setembre, es va presentar l’edició d’enguany on es va confirmat que el ritme d’inscripcions és un 3% superior a l’any anterior. El comissionat d’Esports, David Escudé, va explicar que “la ciutat vol que el triatló de Barcelona segueixi sent una referència a nivell mundial”. També va destacat que és un any especial perquè l’esdeveniment s’emmarca en el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 92El triatló és disciplina olímpica des dels Jocs Olímpics i Paralímpics Sidney 2000.

Una de les novetats d’enguany ha estat el canvi en el recorregut de la bicicleta, més recte i en el qual s’han suprimit girs tancats. També la participació femenina, que segueix creixent, i la participació estrangera, que arriba al 25% del total.

Una combinació perfecta

Dissenyat per a tot tipus d’esportistes, la màgia del Barcelona Triathlon by Santander està en la combinació entre milers d’esportistes populars i alguns dels millors triatletes del món. Cada vegada hi ha més esportistes que s’animen a combinar la natació, la bicicleta i córrer per superar una prova que té a Barcelona, el marc ideal.

Una prova en tres distàncies

La competició s’ha disputat en tres distàncies: Supersprint (350 m de natació / 10 km de ciclisme / 2,5 km de cursa a peu), Sprint (750 m / 20 km / 5 km) i Olímpic (1.500 m / 40 km / 10 km) amb modalitats per a tot tipus d’esportistes (individual, parelles, relleus).

En aquest sentit, en l’apartat dels relleus i de la distància sprint, els esportistes reconeguts Mireia Belmonte, Miguel Induráin i Abel Anton, han format tres equips, un cadascun amb atletes escollits a l’atzar a través del web i han competit entre ells. L’any passat, ho van fer junts.