El Roda x Barcelona, torna a rodar!

02/05/2018 - 17:27

Esdeveniments. Aquesta jornada omplirà els carrers del districte Horta-Guinardó amb tots els amants de la roda petita, un grup cada cop més extens a la ciutat.

El pròxim 12 i 13 de maig, l’avinguda de Martí Codolar serà el punt de trobada per als amant del patinatge. El Roda Barcelona és l’espai on es troben tots els apassionats de l’esport sobre rodes! Dues jornades dedicades als esports roller que enguany celebra la tercera edició i que tornarà a omplir els carrers del districte Horta-Guinardó d’amants de la roda petita.

Durant el cap de setmana hi haurà activitats per a tots els públics relacionades amb les diferents disciplines que practiquen els organitzadors de l’esdeveniment. Les més destacades són la III Cursa dels Mistos, organitzada pel Club Patí Barcelona, que és una mitja marató amb patins, o una Ruta Urbana organitzada per l’Associació de Patinadors de Barcelona (APB), que consisteix en una passejada per tots pels carrers del barri.

Les demés activitats, molt més formatives, estaran en altres punts estratègics entre l’Av. Martí Codolar, el c. de la Granja Vella i el Passadís Isidora Duncan i segons l’horari de pràctica.

La trobada també permet gaudir d’exhibicions d’esport professional i federat que es faran en els diferents punts. Alhora l’objectiu d’aquesta festa multitudinària és fer difusió i promoció de les diferents disciplines i activitats que es deriven de la competició sobre rodes.

La proposta d’enguany del Roda Barcelona amplia el catàleg d’activitats que està ple de propostes per a persones que ja practiquen el patinatge com a esport habitual i també per a persones que s’inicien o es volen iniciar en aquest esport!

COMPETICIONS:

  • Dissabte 12 de maig:

BARCELONA STREET CHALLENGES 2018
Organitza: Ungravity Board.
Lloc: Plaça Numen Mestre.
Horari: 12 a 18 h.
Descripció: És una competició internacional, amb esportistes vinguts de tot el món i amb l’objectiu de promocionar l’scooter com un dels esports amb més projecció entre les modalitats dels action sports.

PASSEJADA AMB PATINS
Organitza: Associació Patinadors de Barcelona.
Lloc: Sortida i Arribada av.  Martí- Codolar amb carrer Granja.
Horari: 18:30 h.
Descripció: Ruta de nivell fàcil guiada per voluntaris vestits amb armilles reflectants de l’associació que en tot moment col·laboren per a que la ruta pugui desenvolupar-se sense cap mena de problema i amb tota seguretat pels carrers de la ciutat de Barcelona.

  • Diumenge 13 de maig:

3a CURSA DELS MISTOS I CURSA MITJA CERILLA
Organitza: Club Patí Barcelona.
Lloc: circuit amb sortida a l’Avinguda  Cardenal Vidal i Barraquer.
Horari: 9.:30 a 11 h i d’11:15 a 12:15 h.
Descripció: La Cursa dels Mistos consisteix en una prova de fons o de llarga distància en un circuit de 2 quilòmetres, apta per a tothom capaç d’avançar, girar i frenar en patins, ja siguin línia o quads (tradicionals). 

­­­­­­­1a COPA BARCELONA  de Roller Alpí en línea
Organitza:  Club Esportiu Pyrene.
Lloc: Carrer Granja Vella.
Horari: 11 a 14 h.
Descripció: Competició oficial del Circuit de Lliga Catalana d’Alpí en Línia, i  Competició Open per a la promoció i difusió d’aquest esport. L’esport consisteix en un baixar amb patins en línia per un recorregut (traçat) amb pals articulats (igual que en l’esquí alpí) però per l’asfalt.

1a COPA DESCENS BARCELONA-LONGBOARD
Organitza: Club Esportiu Longboard Barcelona.
Lloc: Carrer Granja Vella (Zona formació: terrasses verdes adjaçents a c/Isadora Duncan).
Horari:  Formació Iniciació al Lliscament: 11 a 14 h. Competició: 17 a 20 h.
Descripció: Competició de Descens en Longboard, categories masculí i femení sense limitació d’edad, màxim de 48 participants.

1r RODA CIUTAT DE BARCELONA DOWHILL INLINE
Organitza: Associació Esportiva Roller Grind.
Lloc: Carrer Granja Vella.
Horari: 14 a 17 h.
Descripció: Competició de descens en patins en Línia, categories masculí i femení.

CAMPIONAT FREE STYLE
Organitza: Associació Esportiva Roller Grind.
Lloc: Residència Salesians Martí-Codolar ubicada a l’ Av. del Cardenal Vidal i Barraquer 15.
Horari:  9 a 18 h.
Descripció: Competició oficial de la Federació Catalana de Patinatge. L’esport consisteix en passar línies de cons dibuixant diferents figures i combinant trucs. També hi haurà competició de derrapatges i salts.

EXHIBICIONS I ACTIVITATS DE PROMOCIÓ ESPORTIVA

Organitza: Institut Barcelona Esports i Federació Catalana de Patinatge

LA CLOTA
– 11 a 12:30 h: Mini hoquei patins.
– 12:30 a 13:30 h: Hoquei adaptat.– 16 a 16:30 h: Patinatge artístic.
– 16:30 a 18 h: Roller derbi.
– 18 a 19:30 h: Mini hoquei línia.

ESPLANADA PÀRQUING MARTÍ-CODOLAR
DIumenge a partir de les 11 h, hi haurà servei gratuït de préstec de patins i material de roller. Obert a participants de totes les edats.
– Tallers d’iniciació per a infants i joves de: patinatge en línia urbà, freestyle (cons lliures),   rollerhandaball i derrapatges com a disciplina d’habilitat.
– 
Activitats iniciació al patí en línia, al quat (4 rodes), a l’skate i al longboard.

ESPLANADA AL CARRER GRANJA VELLA
LLIGA BCN SKATE
– Organitza: El consell de l’Esport Escolar.
– Lloc: Esplanada carrer de la Granja Vella.
– Horari: Inscripció prèvia i gratuïta a partir de les 11 h. La competició començarà a les 12 h.
– Descripció: Lliga d’Skate que s’organitza  a la ciutat de Barcelona en diferents dates, ubicada en diferent punts de la ciutat.