Els premis ‘Compta fins a 3’ celebren 17 edicions

04/06/2018 - 13:34

Premis. Aquest 7 de juny, a la Biblioteca Francesc Bonnemaison, s'ha celebrat una nova edició dels premis ‘Compta fins a 3', uns premis on l'objectiu és reconèixer l'esportivitat i el respecte pels valors educatius de l'esport.

Aquest 7 de juny s’ha celebrat la 17a edició dels premis ‘Compta fins a 3’, uns premis que posen en valor aspectes de l’esport més enllà de la competició i de qui és el guanyador i que pretén difondre i premiar l’esportivitat i els valors.

Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, va estar present durant l’entrega dels guardons afirmant que “aquests premis van néixer en un moment en què vam detectar que als camps de joc passaven coses que no ens agradaven”. Aquestes distincions, marca del treball en valors a través de l’esport a la nostra ciutat, es poden classificar segons a qui va dirigit i es classifiquen en diferents categories: individual, col·lectiva, institucional i especial “Josep Sardà”.

L’objectiu dels premis a nivell individual és reconèixer l’esportivitat i el respecte pels valors educatius de l’esport en el comportament de persones físiques en el transcurs de les competicions esportives en edat escolar de la ciutat de Barcelona.

Pel què fa al premi col·lectiu, l’objectiu dels premis és reconèixer el procés d’educació en valors a través de l’esport a nivell d’equip i col·lectiu, així com el respecte pels valors educatius de l’esport en el comportament durant el transcurs de les competicions esportives en edat escolar de la ciutat de Barcelona d’equips i col·lectius.

D’altra banda, el premi institucional reconeix qualsevol Ajuntament, Consell Esportiu comarcal o institució de la província de Barcelona, que no hagi rebut anteriorment aquest guardó, i que disposi d’un projecte d’educació en valors adreçat a qualsevol o a la totalitat d’agents que intervenen a l’esport en edat escolar del seu territori.

Per últim, el premi especial “Josep Sardà” vol reconèixer a aquelles persones físiques o jurídiques que hagin destacat per la seva trajectòria o per les característiques extraordinàries de la seva actuació d’acord amb els principis i propostes que defensa de la campanya de difusió de valors que dóna nom als premis.

Amb tot això, el Jurat ha adoptat la seva decisió amb total independència i atenent especialment als mèrits de les candidatures. Entre els vencedors, en destaquen l’Ajuntament de Calella, pel seu projecte ‘Aprenem Esportivament, l’Escola Lexia, així com desenes de centres i projectes individuals que reconeixen l’esportivitat i el respecte pels valors educatius de l’esport.