Festa grossa per una vida ben activa!

16/05/2017 - 13:24

Activitat física. El 18 de maig se celebra la festa anual del programa Activa't, que pretén fomentar la pràctica d'exercici físic en la població major de 40 anys mitjançant exercicis suaus en espais oberts de la ciutat.

L’Activa’t als parcs és un programa d’activitat física saludable que té l’objectiu de fomentar la pràctica d’exercici físic en la població major de 40 anys mitjançant exercicis suaus en espais oberts de la ciutat, com parcs i jardins. La iniciativa, que es va iniciar el 2008, s’ha anat ampliant progressivament a tots els districtes de la ciutat fins arribar a tots els barris. El programa està coordinat per l’Institut Barcelona Esports i amb la participació i seguiment de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Consorci Sanitari de Barcelona i Parcs i Jardins.

El dijous, 18 de maig de 2017, s’ha celebrat la Festa Activa’t al parc de Joan Miró, amb una sessió d’activitat física, el repartiment de samarretes i un aperitiu per a tots els participants del programa que assisteixin a la festa per celebrar l’èxit d’una iniciativa que posa en valor l’esport i l’activitat física en la gent adulta. El comissionat d’Esports, David Escudé, no s’ha volgut perdre la cita i ha donat les gràcies a tots els participants del programa: “L’activitat física és importantíssima per sentir-se millor. Us agraïm que doneu vida i color als parcs de la ciutat”.

Enguany, el programa Activa’t als parcs creix en tres parcs i se’n desdobla un -el parc de la Pegaso-, i està previst obrir dos parcs més per tal que participin en el programa: el parc de la Creueta del Coll, a Gràcia; i el parc del Turó de la Peira, a Nou Barris. Actualment, aquests són els espais on es duu a terme el programa:

Parc de la Ciutadella (districte Ciutat Vella)

Parc de Joan Miró i Jardins de la Indústria (districte Eixample)

Parc del Mirador del Poble-sec i Jardins dels Drets Humans (districte Sants-Montjuïc)

Jardins de la Maternitat (districte Les Corts)

Jardins de la Vil·la Amèlia (districte Sarrià-Sant Gervasi)

Plaça de les Dones del 36 (districte Gràcia)

Jardins de Rosa de Luxemburg i centre d’illa Can Grau – “El Ranxo”, que properament es trasllada a Jardins Joan Ponce (districte Horta-Guinardó)

Parc de la Guineueta, Plaça de l’Aqüeducte i Casa de l’Aigua (districte Nou Barris)

Parc de la Pegaso i Plaça del Baró de Viver (districte Sant Andreu)

Parc del Clot i Rambla de Prim (districte Sant Martí)

Per avaluar els resultats del programa, s’ha realitzat una enquesta entre una mostra de participants. Així, s’ha arribat a la conclusió que el 89% de les persones participants són dones, amb una edat mitjana de 69 anys. A més, el 68,6% són persones jubilades. Els indicadors, en general, són molt positius i l’assistència i les inscripcions augmenten tot i que el volum de participants es manté estable.