Jornada d'esport inclusiu amb homenatge als paralímpics del '92

31/10/2017 - 13:02

Activitats. El dissabte, 4 de novembre, a l'Arc de Triomf, se celebra la V Jornada Inclusiva. Una jornada d'esport adaptat que promou la pràctica esportiva en igualtat.

L’Arc de Triomf de Barcelona serà l’escenari el proper dissabte 4 de novembre de la V Jornada Inclusiva, un esdeveniment que té l’objectiu de divulgar entre la ciutadania l’esport adaptat i els materials específics que s’utilitzen, així com normalitzar la discapacitat.

L’esdeveniment vol promoure la pràctica de l’esport entre el col·lectiu de ciutadans i ciutadanes amb discapacitat generant una situació d’igualtat de condicions amb la resta de població. També pretén aportar informació al públic assistent sobre les diferents modalitats esportives que poden practicar les persones amb discapacitat per promoure la pràctica de l’esport adaptat.

La jornada, que està inclosa dins del projecte L’Esport Inclou de l’Ajuntament de Barcelona, està organitzada per les quatre federacions que aglutinen l’esport adaptat: la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-Acell i la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física.

La cinquena edició estarà oberta a la participació de persones amb i sense discapacitat en dotze modalitats esportives diferents: bàsquet CR, hoquei CRE, tennis, petanca, boccia, esgrima, eslàlom, ciclisme, atletisme, voleibol, rugbi adaptat i futbol. Cadascuna d’aquestes estacions formarà una àrea independent i estarà coordinada per tècnics especialistes i personal voluntari que les dinamitzaran.

Homenatge als esportistes paralímpics de Barcelona ’92

Durant la Jornada i, coincidint amb el 25è Aniversari dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92, es farà un petit homenatge a tots els esportistes catalans que van competir en aquest històric esdeveniment. Els esportistes podran gaudir i participar de les diferents modalitats esportives presents en aquesta Jornada. A més, també rebran un petit obsequi commemoratiu per part de les autoritats presents a la Jornada Inclusiva.

Liberty Seguros, amb la inclusió

La companyia Liberty Seguros, a través del seu projecte #Sesalen, patrocina la V Jornada inclusiva que tindrà lloc el proper dissabte 4 de novembre a l’Arc de Triomf de Barcelona. Gràcies al patrocini de Liberty Seguros, durant tot el matí d’aquesta jornada, la jove promesa mundial del tennis en cadira de rodes, Daniel Caverzaschi, compartirà amb la gent que vulgui descobrir aquest apassionant esport.

El Grup Liberty Seguros lluita d’una manera molt especial per la integració de la discapacitat en la societat, a través dels valors que encarna l’esport: esforç, esperit de superació, treball en equip o les ganes de millorar.