La ciutat s'omple amb el millor cinema esportiu

04/05/2017 - 08:56

Cinema. Del 8 al 12 de maig se celebra la 8a edició del BCN Sports Film, amb projeccions arreu de la ciutat i del territori de produccions audiovisuals relacionades amb l'esport.

El BCN Sports Film Festival, que arriba a la 8a edició, és el festival de cinema esportiu de referència. Enguany, s’hi han inscrit 400 pel·lícules de 40 països diferents i una vuitantena competiran en la secció oficial del festival del 2017. Es reparteixen sis premis diferents, entre els quals hi destaca l’Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula.

El Festival s’ha presentat aquest dijous, 4 de maig, a la Sala Àmbit Cultural El Corte Inglés del Portal de l’Àngel, i ha estat presidida per David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona. Enguany, el certamen s’emmarca en la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. Precisament una medallista als Jocs de BCN ’92, Natalia Via-Dufresne, ha estat una de les protagonistes de la presentació.

Hi haurà 24 sessions monogràfiques —dedicades als esports més populars i als més singulars, així com a esportistes anònims i d’elit (com l’escalador Carlos Suárez, protagonista de Morir por la cima, o Nadia Comaneci)— i que seran les protagonistes del BCN Sports Film Festival 2017.

Enguany, el festival amplia els espais de projecció a nou seus oficials: a les ja consolidades —el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel— s’hi sumen, a Barcelona, l’Auditori de Sant Martí, el Centre Cívic Fort Pienc, el Centre Cultural Casa Elizalde i els Cinemes Girona. També es poden veure projeccions a altres punts de Catalunya, com la Biblioteca de Ponent de Sabadell, la Biblioteca Districte 5 de Terrassa i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat.

Una programació per a tothom

La majoria de sessions s’adrecen a tots els públics i totes són d’accés gratuït. Per tant, el festival és la millor manera de gaudir de l’esport i el cinema en família. A més, com ja és habitual, una selecció de la programació del BCN Sports Film s’exhibirà als Centres Penitenciaris de Catalunya.

Consulta tota la programació

Més informació