Hi ha límits a la pràctica esportiva?

14/05/2018 - 12:16

Conferències. El dijous, 14 de juny, a la Sala d’actes del Museu Picasso, vam enraonar sobre aquesta qüestió en la 2a Conferència del cicle 'El valor de l’esport en el segle XXI', amb Núria Picas, Ferran Latorre i Ramon Olivé.

Aquest 14 de juny a les 19h, es va celebrar la conferència  ‘Hi ha límits a la pràctica esportiva?’, la 2a del Cicle de Conferències ‘El valor de l’esport en el segle XXI’, un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest acte, té com a objectiu explicar com fer esport de forma saludable. Així mateix, la conferència es concep com un espai en el qual poder compartir i divulgar el valor de l’esport associat a la salut, la identitat, l’economia, l’educació, la història i la construcció social.

Sobre aquesta qüestió vam debatra amb grans professionals: la Núria Picas, campiona del món d’Ultra Trail; el Ferran Latorre, alpinista i primer català en coronar els 14 cims de més de vuit mil metres del planeta; i el Ramon Olivé, professor de fisioteràpia, traumatòleg i especialista en cirurgia i medicina de l’esport. Així mateix, Marta Bosch, periodista esportiva del Telenotícies migdia a TV3, va actuar com a conductora de l’acte.

La comissionada d’Esports, Marta Carranza, va obrir l’acte i va explicar que l’objectiu de l’Institut Barcelona Esport segueix sent “promocionar la pràctica esportiva per a tothom”, i que “últimament, sense que arribi a ser un problema greu de moment, s’ha detectat que molts esportistes es plantegen reptes gairebé impossibles“, i per això era necessari enraonar sobre els límits de la pràctica esportiva.

En aquest sentit, la Núria Picas i el Ferran Latorre van explicar les seves experiències com atletes professionals, i el Ramon Oliver va posar el contrapunt mèdic, assegurant que “és imprescindible consultar especialistes i preparar-se de forma adequada per a qualsevol repte exigent físicament per saber si el cos està preparat”.

El cicle de conferències

Des del Consell Municipal de l’Esport de Barcelona obrim, aquest any 2018, una nova línia divulgativa i participativa per compartir el coneixement relacionat amb el món de l’activitat física i  l’esport.  

Donant continuïtat a les conferències realitzades amb motiu de la commemoració dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona’92, ara ens proposem abordar les noves  realitats esportives en l’actual segle XXI.

Les conferències s’emmarcaran en diferents àmbits temàtics que creiem que poden ser de l’interès dels diferents actors relacionats amb el sistema esportiu de la ciutat, les persones interessades en l’activitat física i l’esport, i esperem que també siguin d’interès per a les mateixes persones que fan esport.

La conferències programades, de moment, per aquest 2018 són:

  • 22-03-2018: Dona i esport. Trencant estereotips
  • 14-06-2018: Hi ha límits a la pràctica esportiva?
  • 20-09-2018: L’esport i la gent gran del segle XXI
  • 13-12-2018: Quaranta anys de política esportiva municipal