La Piscina Municipal de Montjuïc, 25 anys després

14/11/2017 - 12:11

Seus. L'equipament amb millors vistes de la ciutat, va ser l'escenari de la competició de salts de trampolí i de la fase preliminar de waterpolo.

La Piscina Municipal de Montjuïc es va construir l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Universal i va ser ampliada per a la celebració dels Jocs del Mediterrani de l’any 1955. Aleshores tenia només, una piscina 50 metres. L’any 1990 es van iniciar les obres de remodelació total de la piscina per convertir-se en seu dels Jocs de Barcelona ’92. Concretament va ser-ne l’escenari de la competició de salts de trampolí i de la fase preliminar de waterpolo.

Una de les modificacions més importants va ser enderrocar la piscina antiga i formar dues piscines noves, una per als salts i altra per al waterpolo, així com dotar-les d’una graderia provisional per a 2.400 espectadors, que sumades a les 4.100 places permanents feien un total de 6.500 places.

Avui, 25 anys després dels Jocs, la instal·lació amb millors vistes de la ciutat és un equipament amb dues funcions: en primer lloc, és l’escenari de diverses competicions de salts de trampolí; i en segon lloc, només durant la temporada d’estiu, és un espai obert als veïns i les veïnes de la ciutat i, especialment, als casals d’estiu. De fet, les piscines estan obertes del 28 de juny al 3 de setembre, de 11 a 18.30 h.