La Ronda Verda, un espai ideal per a l'esport a Barcelona

06/08/2018 - 12:27

Activitats. Barcelona presenta diferents opcions per fer esport. Una d'elles és la Ronda Verda, un itinerari de 72 quilòmetres pensat per a bicicletes que creua diferents municipis del Barcelonès.

La Ronda Verda és un circuit senyalitzat de camins i carrils bicicleta que travessa els grans sistemes naturals de la comarca del Barcelonès. Es tracta d’un itinerari d’ús principalment lúdic i turístic, que compta amb una longitud aproximada de 72 quilòmetres, i transcorre per diferents municipis de la comarca, entre ells Barcelona. Tot i que la Ronda Verda és un itinerari pensat per a la bicicleta, és també un circuit molt atractiu per realitzar diferents tipus d’esport, com per exemple el ‘running’.

L’itinerari es divideix en 6 trams:

Amb el Tibidabo com a cim més emblemàtic, el Parc de Collserola s’estén al llarg de 8.000 hectàrees. Hi predominen els espais forestals amb gran varietat de formacions vegetals de valuosa diversitat biològica.

Aquest tram de la Ronda Verda connecta el Parc de Collserola i el Front Marítim. Té una extensió aproximada de cinc quilòmetres.

Aquest espai natural forma part de la Serralada Litoral i compta amb una superfície total de 2.086 hectàrees. El visitant té l’oportunitat de gaudir de poblats ibèrics, ermites, monestirs i nombroses fonts i àrees d’esbarjo.

La Ronda Verda recorre els fronts marítims de Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

L’itinerari en aquest tram travessa nombrosos museus, equipaments esportius, parcs i jardins. El recorregut compta amb unes vistes esplèndides de la ciutat de Barcelona i els seus voltants.

El seu recorregut s’apropa a la conca del Llobregat, permetent connexions amb la llera del riu, la zona del delta i el Parc de Collserola.