L'esport, també als patis oberts

27/04/2017 - 16:13

Esport escolar. Les escoles obren els seus patis com a espais oberts d'ús públic per a que famílies, infants i adolescents els aprofitin fora d'horari escolar, i l'esport és molt protagonista.

Els patis escolars de la ciutat s’obren com a espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents fora d’horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolar. La iniciativa es duu a terme amb l’objeciu d’optimitzar els usos dels centres escolars, potenciant la seva vessant educativa i social. També es pretén donar una alternativa de lleure als infants i joves i les seves famílies en un context segur i de proximitat.

Cada pati escolar obert compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca l’espai en els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves. Les activitats que s’hi realitzen són tipus esportiu, artístic i en família, i són gratuïtes i obertes al barri.

La iniciativa municipal Patis Escolars Oberts al Barri és fruit de la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, de la Fundació Jaume Bofill i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.