L'Hospitalet se suma a les celebracions dels 25 anys dels Jocs Barcelona '92

13/07/2017 - 12:10

Jocs Barcelona '92. El beisbol dels Jocs Olímpics de Barcelona '92 es va fer a l'Hospitalet. Per això, la ciutat prepara una festa per celebrar els 25 anys de l'esdeveniment.

El 25 de juliol la ciutat de Barcelona reviurà la màgia i l’essència dels Jocs Olímpics, que l’any 92 van representar un abans i un després per a la ciutat. De tota manera, Barcelona no és l’únic indret on se celebrarà una festa per commemorar aquest esdeveniment. L’Hospitalet, que va ser subseu dels Jocs amb la competició de beisbol, també prepara una celebració dels 25 anys de l’esdeveniment esportiu.

L’acte se celebra dimarts, 18 de juliol, a l’estadi de la Feixa Llarga, que va ser el camp de beisbol durant els Jocs Olímpics i que, més tard, va passar a ser el Camp de Futbol Municipal. La celebració se centra en un homenatge als 8.000 hospitalencs que van formar part de l’equip de voluntaris de Barcelona ’92. L’homenatge s’acompanyarà d’actuacions musicals, diferents activitats per a nens i una zona destinada al beisbol per conèixer i practicar aquest esport.

L’Hospitalet, juntament amb Viladecans, va ser subseu de la competició de beisbol. L’Estadi Municipal va acollir partits de les vuit seleccions que hi participaven en aquesta disciplina: Cuba, la Xina Taipei, els Estats Units, Itàlia, el Japó, Puerto Rico, la República Dominicana i Espanya. Eren els primers Jocs en els quals el beisbol es considerava olímpic, però va deixar de ser-ho anys després, el 2005. Després d’aquest parèntesi, tornarà als Jocs Olímpics de Tòquio, l’any 2020.