És fàcil fer esport a l'espai públic de la ciutat?

16/01/2018 - 14:40

Enquesta. Us desgranem els resultats de l'enquesta Òmnibus de l'últim trimestre del 2017 en relació a la pràctica esportiva a l'espai públic de la ciutat.

Els resultats de l’enquesta Omnibus de setembre de 2017 s’han publicat oficialment a la nostra web. L’Ajuntament de Barcelona fa una sèrie de qüestions als ciutadans per saber quina és la seva opinió sobre els serveis de la ciutat, en el nostre cas tot el que es pugui relacionar amb l’esport i Barcelona. El dijous 11 de gener, han sortit publicats els resultats i és el moment de fer balanç de les opinions de la ciutadania, el motor de canvi de la ciutat.

El tema d’anàlisi ha estat l’Esport a l’espai públic. Més de la meitat dels ciutadans considera que és bastant o molt fàcil fer esport a l’espai públic de la ciutat (58,8%), incrementant-se 5,7 punts respecte l’any anterior. Els veïns de Sant Martí i Nou Barris (72,2% i 68,1%, respectivament) són els que ho creuen més fàcil. Mentre que els de l’Eixample (48,2%) i Les Corts (48,6%) ho creuen menys. Per trams d’edat, la gent jove –de 16 a 24 anys- són els més convençuts de la facilitat de fer esport a l’espai públic (65%), mentre que els que en tenen 65 i més en són els que menys (49,9%).

Per altra banda, la disponibilitat d’espai per a la pràctica d’esport és la principal raó per pensar que és fàcil fer esport a l’espai públic de la ciutat (88,2%). En canvi, els que no ho veuen fàcil donen diferents raons principals. La més rellevant, la manca de llocs adequats per fer-ho (65,7%). Després, en menor mesura, s’esgrimeix el trànsit i la contaminació (24,6%), i la massificació d’aquests espais (12,1%).

L’Institut Barcelona Esports valora molt positivament aquests resultats i el benestar general que ha mostrat la ciutadania amb la qüestió esmentada, i es compromet a seguir millorant en aquest àmbit per tal que tots els que no estan satisfets, ho estiguin en un futur pròxim.