Quines són les sensacions prèvies a la Zurich Marató de Barcelona?

10/03/2017 - 09:07

Curses. En el tercer reportatge, la Mariona Blasi parla sobre les sensacions prèvies al gran dia que s'ha preparat durant tant de temps. Nervis? Calma? Què fa just abans de començar?

Durant aquests dies hem anat coneixent la Mariona Blasi, una atleta amater de 44 anys que s’ha preparat per córrer la seva tercera Zurich Marató de Barcelona. Després de conèixer com afronta la prova, i quin ha estat el procés d’entrenament, volem saber quines sensacions té de cara al diumenge, 12 de març, dia de la 39a edició de la Zurich Marató de Barcelona.

La Mariona ens explica que en els dies previs “inconscientment em poso super nerviosa, molt”, i intenta no exercitar gaire les cames. Reconeix que “a casa em noten molt els nervis” i que per això, el dia abans acostuma a no parlar gens. Un dels altres aspectes importants a l’hora d’afrontar un repte d’aquesta magnitud és com passar la nit anterior, i aquí la Mariona diu que “acostumo a dormir molt poc, i el dia de la cursa em desperto molt d’hora, unes tres hores abans de l’inici”.

“Segueixo sense parlar fins que sona la botzina. Aleshores em relaxo i començo a córrer”, explica. I aquest és, a grans trets, el procés que segueix en els instants previs. També assegura que no té gana, però que inevitablement ha de menjar alguna cosa ja que l’esforç que haurà de fer és molt gran. Aquest any, afronta el repte amb optimisme i espera fer una bona marca.

Qui pot fer una marató?

Per acabar, volem saber què en pensa una atleta no professional sobre el repte de fer una marató i les possibilitats de qualsevol persona d’afrontar-lo. En aquest sentit, la Mariona està convençuda que “tothom pot fer una marató”, però remarca “amb cap, perquè és una cosa molt seriosa. Són 42km, li demanes molt desgast al cos i et pots fer molt de mal”, insisteix. Per tant, el consell és clar, qualsevol persona pot plantejar-se aquest repte, però cal seguir unes pautes d’entrenament serioses i l’assessorament d’algun professional per poder dur-lo a terme.

El diumenge, 12 de març, al voltant de 20.000 valents i valentes prendran la sortida de la 39a Zurich Marató de Barcelona, i la gran majora seran atletes amaters que, sovint, persegueixen el somni d’acabar una marató. Desitgem que, un any més, ho aconsegueixin quants més millor i que una de les grans proves esportives de l’any a la ciutat torni a ser una festa de l’esport!

Mira el 1r reportatge a la Mariona Blasi: Com afrontar i per què fer la Zurich Marató de Barcelona?

Mira el 2n reportatge a la Mariona Blasi: Com és el procés de preparació de la Zurich Marató de Barcelona?