Tret de sortida al nou Centre d'Estudis Olímpics de Barcelona

05/04/2018 - 13:52

Esdeveniments. Aquest dijous 5 d'abril s'ha inaugurat aquest nou centre, que s'ha traslladat a unes noves instal·lacions a la Font del Gat.

La Font del Gat és l’escenari escollit per a ser la seu de les noves instal·lacions del Centre d’Estudis Olímpics de Barcelona (CEO). Marta Carranza, comissionada d’Esports i presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica, ha estat l’encarregada d’inaugurar-lo juntament amb altres personalitats històriques de l’esport català que han donat part de les seves col·leccions al centre.

El CEO té un fons bibliogràfic de 10.000 llibres i més de cent títols de revistes internacionals esportives. Destaquen el fons de Barcelona’92; col•leccions rellevants (colecció personal de Joan Antoni Samaranch, Real Motor Club, Don Balón, Revista “Dicen y lean”, fons de la Volta de Catalunya …); donacions de personalitats relevants del món de l’esport (el periodista Javier del Arco, la familia Negre..); i les Memòries Oficials i documentació de tots els Jocs Olímpics celebrats fins ara; entre d’altres.

Aquest centre va néixer l’any 2011, amb dues col·leccions principals, la del COOB’92 (fonamental per preservar viu el llegat de Barcelona’92) i la biblioteca personal de l’expresident del CIO, Joan Antoni Samaranch. El seu emplaçament ha estat, fins al moment, l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

El Centre d’Estudis Olímpics està obert per a qualsevol consulta de dilluns a divendres de 9h a 18h. Pots enviar un email a: ceosamaranch@fbolimpica.es.