divendres, 29 novembre, 2019 - 19:00

La investigadora Núria Gómez Gabriel presenta el divendres 29 de novembre, a partir de les 19h, la lectura audiovisual The Case for Letting the Stars Determine Who I Date (Deixem que les estrelles determinin de qui ens enamorem). L’activitat, que tindrà lloc a l’Espai Zero, s’inclou dins l’exposició del Centre d’Art Un dia em vaig creuar amb un meteorit, i gira al voltant de les nostres relacions afectives després de la introducció de les noves tecnologies i la intel·ligència artificial. A través d’una compilació de casos d’estudi com ara aplicacions, productes de consum i serveis de contractació, però també de pel·lícules, publicacions i intervencions per part d’artistes i activistes, Núria Gómez Gabriel traça un recorregut per l’univers de la vigilància emocional.

El nostre amor és el de les aberracions còsmiques. L’univers de la vigilància emocional és un lloc de forces ocultes capaç de predir quina serà la teva futura relació de forma especulativa i racional o de diagnosticar-te amb antelació un episodi de depressió severa. Amb les seves pròpies normes, integrades en les seves plataformes, representa la combinació d’efectes jurídics, morals, estètics, tecnològics i comercials del món digital connectat. En un ecosistema on les interfícies són cada vegada més persuasives i els algoritmes actuen de forma oracular i preventiva, qui o què determina de qui o què ens enamorem?

L'activitat s'inclou dins dels actes de La Fàbrica en obert de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d'Art Contemporani de Barcelona en motiu de la Festa Major de Sant Andreu 2019.