18 de Juliol del 2019

Ràdio Fabra acull el dijous 18 de juliol, a partir de les 18:30h, una emissió en directe i oberta al públic del programa Taula / طاولة, un espai de reflexió i discussió sobre les arts, la cultura i la recerca en ciències humanes i socials a la Mediterrània a càrrec del col·lectiu Jiser (“pont” en àrab), una associació sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció de la creació artística i l’ús de l’art com a eina de transformació social. La missió del programa és crear ponts entre la ciutat de Barcelona i altres punts de la regió per tal d’afavorir l’intercanvi de perspectives, projectes i metodologies que estan tenint lloc avui.

Aquest serà el vuitè programa de Taula / طاولة, i el segon que s’emet des de Ràdio Fabra. L’espai comptarà amb la presència de Denise Araouzou i Mayssa Fattouh, dues comissàries que estan desenvolupant el seu treball actualment a Barcelona. Amb elles es compartiran mirades sobre el passat, el present i el futur de la relació de les ciutats mediterrànies amb el mar, a través de sonoritats i de vincles amb la memòria col·lectiva i individual.

Denis Araouzou és una comissària independent. Investiga principalment les diferents manifestacions de l’art occidental, el consum de la cultura i els seus efectes en la moral, l’economia i l’arquitectura. En aquests moments investiga els vincles entre arquitectura, projectes immobiliaris estatals, el deute i el desig iniciat per l’esquema de “nacionalitat per inversió” que va sorgir al seu país d’origen, Xipre.

Mayssa Fattouh (Líban) és comissària i agent cultural interessada en les interseccions entre l’art i la producció de coneixement com a mitjà per compartir, comunicar i albergar el treball d’artistes sobre diverses temàtiques: sistemes trencats, crisis ambientals, maternitat i altres elements que constitueixen l’existència humana.

El programa serà en anglès.