dissabte, 30 novembre, 2019 - 11:00 a 23:00

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació organitza el dissabte 30 de novembre diverses activitats gratuïtes en motiu de la Festa Major de Sant Andreu 2019. Durant tot el matí hi haurà portes obertes a l’equipament, i a la tarda tindrà lloc la cinquena edició del The Exploding Fest, una trobada única entre més de cinquanta artistes que vol ser un homenatge a Andy Warhol i les seves explosions artístiques improvisades The Exploding Plastic Inevitable. La jornada serà l’acte central de La Fàbrica en Obert, on s’aglutinen totes les activitats que la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona oferirà durant la Festa Major.

Portes obertes a la Fàbrica

Durant tot el matí tindrà lloc una jornada de portes obertes a l’equipament, amb les següents activitats. D’11 a 14h es podrà accedir lliurement a la segona planta de l’edifici, on es troben molts dels tallers i bucs dels nostres artistes residents. Es podrà parlar directament amb ells, veure com treballen i observar in situ el procés de creació de les seves obres.

Tanmateix, a les 11:30h s’oferirà una visita guiada pels diferents espais de la Fàbrica, d’una hora i mitja de durada, que farà parada als tallers, amb rebuda personalitzada per part dels artistes, els quals explicaran un per un el seu treball a l’equipament. Hi participaran Genís Rigol, Irma Marco, Andy Gracie, Sarah Fischer, Jessica Moroni, Nacho Pérez, Arlet Kuns, Guillermo Escribano, Ignasi Prat i Duae Collective. Un cop finalitzada la visita, els qui hi hagin participat podran gaudir a la sala 4 de la tercera planta d’un assaig obert a càrrec de l’artista Alba Sanmartí, que està treballant en un espectacle de dansa relacionat amb la commemoració del trentè aniversari de la mort de Samuel Beckett. La visita està limitada a unes 25 persones. No fa falta inscripció prèvia. La participació a la visita es decidirà a partir d’ordre d’arribada.

L’altra activitat matinal serà la Deriva Les Resistències, un procés col·lectiu realitzat per La Nave Va, BitLab, Aalbers i Sara Fontán, KònicLab, Irma Marco, Lo Relacional, Escoleta de Cinema (Teleduca), Aldo Aranda i Fernanda Gomes com a part de L’Ordit, programa de cultura i territori, en el marc del projecte de processos col·lectius realitzat amb les noies i els nois de la Ludoteca Casa Bloc.

Constarà, d'11 a 13h, d'una passejada pel barri de Sant Andreu per explorar els sons i els espais verds del barri i la seva resistència en relació amb el pas del temps. Es posarà en joc la resistència en relació al trinomi espai-verd-so, com aquests ens afecten i ens habiten i com serien si els imaginéssim diferents. Així, es farà un recorregut traçat d'observació pel barri, amb parades en tres punts diferents del paisatge i activant noves mirades i escoltes a partir del treball d'enregistrament i creació sonora del barri realitzat pels nois i noies de la Ludoteca. L'activitat s'inicia i finalitza davant de la Fàbrica de Creació. Pot participar-hi qualsevol persona que tingui ganes de viure una experiència diferent, que tingui mòbil i que sigui autònoma per ella mateixa.

Per a més informació i inscripcions, envieu un correu a elisabet@lanaveva.org o truqueu al telèfon 663662623. Places limitades per ordre d'inscripció.

Un cop finalitzat el passeig, es dedicarà una instal·lació a l'Espai Zero sobre les resistències verdes per tramar el barri i el museu. Amb, entre d'altres, un vídeo-fòrum.

The Exploding Fest: El present no està escrit

De 18 a 23h serà el torn de la cinquena edició del The Exploding Fest. Com és habitual, el festival reunirà diversos formats artístics com ara la música, la performance, el moviment, el vídeo o la paraula, enguany amb el subtítol d'El present no està escrit, i s'iniciarà amb una peça coral que ocuparà les diverses plantes de la Fàbrica de Creació. A través d’accions curtes, els i les artistes reflexionaran sobre dos conceptes: el fatalisme i el solucionisme.

The Exploding Fest està organitzat per un nodrit col·lectiu d’improvisadores i improvisadores dels àmbits de la música i del moviment contemporanis, conscients de que part del seu creixement creatiu requereix una exploració paraescènica fonamentada en el risc i en la llibertat. Així, l’esdeveniment vol donar veu a una nova generació d’artistes provinents d’unes altres escenes amb orígens més vinculats al rock underground, el pop independent o les arts urbanes. Els seus directors artístics són Sonia Fernández Lago, Kike Bela i Edi Pou. Una iniciativa de The Good Good i Empíric, amb el suport de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona, i de The Company Escola de Dansa.

En total, participaran al The Exploding Fest els següents artistes, molts d’ells residents a la Fàbrica: Aaron Feder, Adrián Vega, Aida Oset, Aldo Aranda, Amaranta Velarde, Anna Pantinat, Björt Rùnars, Blanca Tolsà, Blood Quartet, Càndid Coll, David Climent, Dr. Truna, E-Da (Boredoms), Fito Conesa, Gemma Almagro, Georgia Vardarou, Guillem Llotje, Hanakito DJ, Ingrid Esperanza, Ingrid Guardiola, Jans Benz, Joan Colomo, Juanjo Ochoa, Kike Bela, Kina Suttsu, Laila Tafur, Lluís Tafur, Lluís Rueda, Manel Salas, Mans O, Marcel Bagés, Marina Pravkina, Mark Cunningham, Mona Hüegel, Núria Andorrà, Núria Martínez-Vernis, Oscar Altaba (Gambardella), Pablo Rega, Pau Rodríguez, Sara Anglada, Sara Fontán, Tarta Relena, Tanit Cobas, Turbo Fruta, Victoria Macarte i ZA!.

Teniu més informació sobre The Exploding Fest en aquest enllaç.

Aquí podeu consultar la resta d’activitats incloses dins La Fàbrica en Obert en motiu de la Festa Major de Sant Andreu 2019.