31 d'Octubre del 2018

El festival de música i cultura negres Say it Loud, iniciativa de la cooperativa Quesoni, tindrà lloc del 18 al 30 d’octubre en diferents espais de la ciutat de Barcelona. El cicle vol acostar a la ciutadania propostes internacionals i nacionals de hip-hop, reggae, jazz, soul i afrobeat, i posar-hi al centre no només la cultura, sinó també la comunitat que l’envolta.

La cita a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació serà el dimecres 31 d’octubre, en què hi haurà dos concerts i una sessió de discjòqueis a partir de les 21.00 h.

Coely (Bèlgica)

Coely va començar la seva carrera amb només disset anys, després que algú la sentís cantar en un centre juvenil d’Anvers (Bèlgica). Encara anava a l’escola quan va signar un contracte amb la discogràfica independent Beatville. El seu primer tema, «Ain’t Chasing Pavements», publicat el 2012, va ser molt difós a les emissores de ràdio nacionals, i cridà l’atenció de diversos mitjans, fins que va llançar el seu primer EP, RAAH The Soulful Yeah, l’any 2013. Els singles «All I Do» i «My Tomorrow» la van portar als principals escenaris del seu país acompanyada del DJ Ephonk i del raper DVTCH NORRIS.

És impossible encasellar Coely en un sol gènere, i així ho ha demostrat en el seu primer àlbum de debut, Different Waters (2017), amb temes tan potents com «Don’t Care», «No Way» o «Celebrate»; una barreja de hip-hop fresc, R & B, rimes potents, soul elegant, notes electròniques, una tona d’actitud i el talent per combinar-ho tot en un enèrgic directe amb banda que farà ballar tothom.

 

Blitz The Ambassador (Ghana)

Samuel Bazawule, conegut com a Blitz The Ambassador, va néixer i créixer a Accra (Ghana), al ritme d’afrobeat, jazz i motown. Des de ben petit la música va formar part de la seva vida: tocava el djembé en grups locals de percussió i dansa. Però quan el seu germà gran li va descobrir el clàssic àlbum de Public Enemy It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back, aquella troballa va marcar un punt d’inflexió en la seva vida i començà a escriure algunes lletres pròpies.

El 2001 es traslladà als EUA a estudiar a la Universitat de Kent i publicà algunes mixtapes sense gaire repercussió. Un cop instal·lat a Nova York, la meca del hip-hop, decidí perseguir el seu somni de convertir-se en un artista del rap i publicà els seus primers àlbums sense l’ajuda d’una discogràfica important, fins que creà el seu propi segell, Embassy MVMT.

 

Jokko BCN (sessió de discjòqueis)

Col·lectiu format per Maguette Dieng i Baba Sy que té com a objectiu la difusió de sons africans electrònics i contemporanis. A les seves sessions eclèctiques s’hi poden trobar sons procedents de la seva terra natal, el Senegal, barrejats amb els ritmes més contemporanis del seu entorn actual. Afrobeat, reggae africà, durban house, afroelectro, dancehall, etc. són alguns dels estils entre els quals es mouen les seves sessions.

 

Entrades als concerts del dia 31 per 15 € / 18 €