05 de Març del 2019

És l’amor un afecte polític? Hannah Arendt és autora d’assajos sobre els totalitarismes, la banalitat del mal o els refugiats. En la seva tesi i altres escrits va tractar l’amor com una passió apolítica o antipolítica, però també com un amor mundi que expressa el millor de la política. L’amor, és polític, apolític o antipolític?

Antonio Campillo. Filòsof, sociòleg i escriptor, és professor de filosofia a la Universitat de Múrcia. Ha publicat llibres on entén la filosofia com una pràctica cosmopoliètica, que busca articular kósmos, pólis i éthos.

Fina Birulés. Catedràtica de filosofia a la Universitat de Barcelona, ha publicat llibres al voltant de la subjectivitat política i la producció filosòfica femenina, amb una especial atenció a l’obra de Hannah Arendt i d’altres filòsofes del segle xx.

Lloc: 3a planta, Centre d’Art (dins de l’exposició)​.

Aquesta activitat forma part del seminari Amor per a què? Canviar l'amor per canviar-ho tot? de l'exposició Kao malo vode na dlanu (Com una mica d’aigua al palmell de la mà). Un projecte sobre l’amor a Sèrbia, de Mireia Sallarès. El seminari és gratuït, amb places limitades. Per assistir-hi, és obligatòria la inscripció, amb opció d'inscriure's al seminari complet o a sessions individuals. Inscripcions a centredart@bcn.cat.​