30 de Març del 2019

Pot existir la dona sense reivindicar l’amor? Com més cuida una dona, més està contribuint al seu empobriment econòmic i a la seva manca de reconeixement social. Mari Luz Esteban ens avisa també que, a vegades, alguns moviments socials, inclòs part del feminisme, reivindiquen l’amor com l’alternativa a conflictes i desigualtats que precisament estan sent alimentats a força d’amor. Quines xarxes d’amistat i suport mutu podem construir per aturar aquest cercle?

Mari Luz Esteban. Professora d’antropologia social a la Universitat del País Basc (UPV-EHU), és autora de Crítica del pensamiento amoroso i coordinadora, amb Jone M. Hernández, d’Etnografías feministas, ambdós publicats per Bellaterra.

Joana Masó. Comissària d’aquesta exposició i professora de literatura francesa i estudis de gènere a la Universitat de Barcelona. Prepara un assaig sobre el valor.

Lloc: 3a planta, Centre d’Art (dins de l’exposició).

Aquesta activitat forma part del seminari Amor per a què? Canviar l'amor per canviar-ho tot? de l'exposició Kao malo vode na dlanu (Com una mica d’aigua al palmell de la mà). Un projecte sobre l’amor a Sèrbia, de Mireia Sallarès. El seminari és gratuït, amb places limitades. Per assistir-hi, és obligatòria la inscripció, amb opció d'inscriure's al seminari complet o a sessions individuals. Inscripcions a centredart@bcn.cat.​