Barcelona Cultura

#JORNADA

Autories: del dret i del revés

25 març 2017

La PAAC, Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya, té entre els seus objectius principals el de cohesionar les pràctiques artístiques i representar-les, i a la vegada identificar totes aquelles problemàtiques que afecten els/les artistes pel que fa als seus drets morals i patrimonials, ètics, laborals i econòmics.

Des de la nostra constitució com a associació, molts artistes visuals ens pregunten si el model de gestió col·lectiva és una alternativa viable en un món en el qual la creació contemporània copia, reutilitza, recicla, comparteix o té un caràcter tan conceptual que en molts casos no pot rebre ni la qualificació d’«obra» segons la llei de propietat intel·lectual.

A través d’aquest debat volem respondre a algunes d’aquestes preocupacions i, així, donar espai i veu a totes les persones interessades en el tema.

Creiem també que, per altra banda, entitats de gestió com el VEGAP estan fent un esforç per adaptar-se a la creació actual, per exemple permetent als seus socis la possibilitat d’excloure del seu mandat de gestió les seves obres amb llicències creative commons.

Amb l’acolliment i el suport de Fabra i Coats, la voluntat d’aquesta jornada és establir un diàleg entre diferents professionals del sector de les arts visuals i el VEGAP per contrastar opinions i tenir l’oportunitat de dialogar en un espai de debat obert i participatiu.

 

Ponents:

Abel Garriga, advocat especialitzat en drets d’autor

Andreu Meixide, organitzador del festival BccN-Barcelona Creative Commons Film Festival

Beatriz Panadés, directora adjunta de VEGAP

Montserrat Soto, artista i sòcia de VEGAP

Xavier Bassas, filòsof, traductor i editor d’art i política

Moderadora: Eva Sòria, especialista en drets d’autor i creació contemporània

 

Dissabte 25 de març de 11 a 14.30h a la Planta 2 de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats