Barcelona Cultura

#SEMINARI

Seminari Beques amb Crowd

22 març 2017

En un moment en què les institucions públiques i privades estan revisant els seus models de finançament a la cultura i l'educació, la Fundació Goteo continua innovant en eines i serveis digitals per fomentar i augmentar l'impacte del mecenatge a Espanya.

Al seminari ‘Beques amb Crowd’, la Fundació Goteo aproximarà als assistents com les tecnologies digitals revolucionen la relació entre els finançadors i els projectes per finançar, potenciant models de finançament més transparents, oberts i participatius.

Mitjançant la fórmula de finançament del matchfunding i la plataforma de micromecenatge que ha desenvolupat la Fundació Goteo sumen, a les funcionalitats bàsiques d'aquesta eina digital, un innovador sistema de convocatòries de projectes amb bases pròpies adaptades a l'organització convocant. Dues maneres de finançar la cultura, l'educació i les iniciatives ciutadanes en una mateixa eina, i transformar així el sistema d'adjudicació d'ajudes en un procés obert, participatiu i social, sempre complint amb les bases i condicions de l'organització donant. Aquest seminari s’organitza amb un objectiutriple:

1. Presentar l'eina digital desenvolupada per la Fundació Goteo.

2. Compartir experiències d'èxit de les convocatòries de matchfunding implementades els últims anys amb diferents institucions públiques i privades.

3. Reflexionar conjuntament en una sessió de treball sobre les especificitats de les organitzacions participants, amb la finalitat d'adaptar el model de matchfunding i l'eina digital a les necessitats de l'entitat donant.


Assistiran al seminari, entre d’altres, entitats convocants de beques de matchfunding a través de la plataforma Goteo.org, com la Diputació Foral de Guipúscoa, i impulsors de projectes finançats mitjançant convocatòries de matchfunding. El programa es desenvoluparà el dimecres 29 de març amb una sessió de treball conjunt i una dinàmica de codisseny a la Fabra i Coats Fàbrica de Creació, a la sala del Centre d'Art Contemporani de Barcelona (CAC).


*És imprescindible inscriure’s en aquest formulari obert fins al 23 de març. 30 places disponibles (una sola persona per organització) fins al 23 de març. Per a més informació consulteu el programa.