Barcelona Cultura

#CONVOCATÒRIA

BAR TOOL #1

1 juny - 2 juliol 2017

BAR TOOL és un programa pràctic de BAR Project articulat al voltant de la investigació, la producció i els processos de presentació. Aprofundint en pensament i actuació interdisciplinar, el programa s’adreça a participants de diversos camps del coneixement - relacionats o no amb les pràctiques artístiques. Durant nou mesos es fomentarà un ambient d’hospitalitat, on el flux de coneixement vindrà de la mà de la conversa i de l’acció, en la convergència generacional i epistemològica. El programa es centra en aportar context per a un intens intercanvi mitjançant debats pràctics i tallers teòrics amb mentors locals i internacionals i amb convidats, visites i trobades programades a mida segons els interessos dels participants.

El programa 2017-18 s’articula en quatre moments:

1- Aterratge. Els primers mesos se centraran en tutories, trobades amb els residents de BAR project i l’exploració de la ciutat i dels seus habitants mitjançant passejades i visites a diferents projectes, institucions i galeries.

2- Treballant amb Barcelona. A partir del novembre i fins al març, el programa ofereix tres setmanes de treball intensiu (BAR module) obert a més participants que generen espais d’aprenentatge mitjançant diferents temes i dinàmiques, unint convidats locals, nacionals i internacionals.

3- Assaig públic. Durant tot l’any els participants tenen la possibilitat d’explorar formats de presentació pública mostrant el seu treball en diferents moments, espais i contextos.

4- Presentació. Durant el mes de maig i de juny els participants se centraran en la producció i presentació d’un projecte final.

Els convidats i tutors convidats faran seguiment de les activitats dels participants durant tot el programa, i organitzaran trobades de grup, revisions, tutories i visites d’estudi. El programa explorarà una gamma de temes que giraran al voltant dels interessos i de les preocupacions dels artistes, dels escriptors, dels activistes, dels investigadors i dels comissaris convidats. Un programa públic obert als participants i a una audiència més àmplia consistirà en conferències, seminaris i tallers.

Admissió:

A cada edició de BAR TOOL, cinc participants són seleccionats pels tutors anuals mitjançant una convocatòria oberta. Les candidatures s’estudien basant-se en mèrits, així com en la rellevància general de les aplicacions respecte a la missió i el context de BAR TOOL. El comitè de selecció fa una preselecció de candidats, que podran ser contactats per a una entrevista Skype.

Elegibilitat:

BAR TOOL # 1 està obert a participants de diferents àmbits del coneixement, relacionats o no amb les pràctiques artístiques, disposats a aprofundir en el coneixement i la pràctica a través de les arts visuals. Per a aquells sense experiència prèvia en art, un esborrany del projecte a desenvolupar durant l’any, inclòs a la carta de motivació, servirà com a mostra de la rellevància del seu acostament al tema.

Els participants seleccionats hauran de:

- Tenir un grau universitari o experiència equivalent.
- Estar disponibles i compromesos a temps complet per al programa anual BAR TOOL, la qual cosa vol dir instal·lar-se a Barcelona. Les altres ocupacions s’han de reduir al mínim i no han d’interferir en el seu compromís amb el programa.
- BAR TOOL està obert a candidats espanyols i internacionals.
- A causa de l’abast internacional del programa BAR TOOL, l’idioma de treball és l’anglès.

Matrícula i subvenció:

La matrícula del programa BAR TOOL és de 500 € - pagament previ a l’inici - i inclou:

- Orientació i tutorització per part de convidats locals, nacionals i internacionals al costat del seguiment de l’equip de BAR project.
- Tallers, converses, conferències o activitats proposades pels convidats.
- Tres setmanes de treball intensiu amb tallers, conferències i presentacions entorn a diferents temàtiques proposades per tutors convidats de renom.

A més, cada participant admès al programa rep una beca que li dóna accés a:

- Espai de treball a la Fundació Antoni Tàpies i / o Fabra i Coats. Fàbrica de Creació, SEMPRE QUE SIGUI NECESSARI i subjecte a condicions d’un ús regular.
- Equipament tècnic per part d’Hangar.
- Participació en diferents presentacions públiques.
- Producció i presentació d’un projecte final.

Les despeses de viatge, vida, assegurança mèdica o visat i qualsevol altra despesa no esmentada anteriorment aniran a càrrec dels participants, als quals animem a cercar altres fonts de finançament per donar suport a les dites despeses.

UNA BECA que cobreix la matrícula del programa per a un candidat RESIDENT A BARCELONA serà generosament oferta per Fabra i Coats. Fàbrica de Creació.

Com participar-hi:

Les aplicacions s’han d’enviar en UN únic arxiu PDF en format A4 (màxim mida de 5MB) i en el mateix email, a les següents adreces de correu: hello@barproject.net, coordination@barproject.net.
És obligatori presentar la documentació requerida a continuació en UN únic arxiu PDF en format A4 (màxim mida de 5MB):

- un currículum vitae i una breu biografia
- un portfoli amb un màxim de 5 exemples de projectes i / o treballs d’investigació
- una carta de motivació (max. 800 paraules) explicant l’interès pel programa i que inclogui un esborrany de proposta de projecte.

Termini de presentació:

La data límit per a l’enviament de les aplicacions és el diumenge 2 de juliol del 2017 a mitjanit (GTM + 1). Les aplicacions rebudes després d’aquesta data no seran considerades. BAR project confirmarà la recepció de totes les sol·licituds; si no rebeu confirmació una setmana després de l’enviament, si us plau notifiqueu-nos-ho. La llista de participants admesos es farà pública el juliol 2017.

Per a qualsevol dubte, no dubteu en contactar a: coordination@barproject.net