Barcelona Cultura

#ACTIVITAT

La Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, present al Grec 2017

1 - 31 juliol 2017

El Grec ha realitzat en aquesta edició una feina conjunta amb les fàbriques de creació de la ciutat. Ho ha fet en tres línies diferents: ha organitzat tallers de creació adreçats principalment als professionals de l’escena,ha col·laborat en projectes de caràcter comunitari i, finalment, ha treballat amb artistes que estaven fent una residència en alguns d’aquests espais per a les seves creacions dins del Grec. El resultat forma part de la programació d’enguany del festival.

Fermín Muguruza
En la seva residència, Fermín Muguruza ha continuat desenvolupant el seu projecte transmèdia Black is beltza, que ha propiciat l’establiment de forts lligams amb el teixit social de la zona, entre d’altres, amb les dependències del Taller de Músics. Així ha nascut la Micaela Chalmeta Big Band, formada per divuit dones i dos homes.

Kaiseki Teatre
La companyia Kaiseki Teatre ha enllestit el seu projecte escènic El Tigre de Yuzu, sobre la trobada entre dos genis de la cuina, l’un d’Orient i l’altre d’Occident: Ferran Adrià i el japonès Hiroyoshi Ishida.

Companyia Ignífuga
Utopia, la proposta de dramatúrgia que va guanyar l’última edició del premi Adrià Gual que concedeix l’Institut del Teatre, planteja una reflexió sobrequin és el futur que tenim per davant. Amb tints de teatre documental, la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acollirà un assaig obert gratuït el proper dimarts 11 de juliol a les 20h.

Dei Furbi
La companyia Dei Furbi treballa el llenguatge poètic i visual que amara la seva nova creació, Oklahoma. Una mirada lliure de l’obra pòstuma Amèrica de Franz Kafka que, hibridada amb d’altres ficcions de l’autor, aborda la història d’un teatre que vol ser al·legoria del món sencer, un món en el qual l’Art seria l’última esperança.

Mishima
Els cinc integrants de Mishima presenten el seu vuitè disc, Ara i Res, enregistrat amb Peter Deimel al Black Box Studio d’Angers (França), un treball més sentimental i cínic que les seves anterior propostes. Més literari, però també més senzill i lluminós, i quan toca, també fosc i tenebrós.