Barcelona Cultura

#ACTIVITAT

Assaig obert: Utopia

11 juliol 2017

La Companyia Ignífuga, en residència creativa a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, va ser la guanyadora del darrer premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre, dedicat a donar visibilitat i suport als valors emergents de l’escena teatral.

El proper dimarts 11 de juliol a les 20h la companyia farà un assaig obert gratuït abans de traslladar-se a la sala Hiroshima, on actuarà durant 3 dies.

Fruit del procés de creació arriba, al Grec 2017 Festival de Barcelona, Utopia, un espectacle que es pregunta com serà futur que està per venir. Ens espera, com apunten alguns, un sistema postcapitalista basat en la col·laboració? Es faran realitat les idees de Thomas More, el pare de la literatura utòpica, i entrarem en una societat igualitària i més feliç en què la propietat privada ja no sigui la base de tot? S'ho pregunta un espectacle que combina el teatre i les intervencions documentals per parlar-nos sobre el concepte d'utopia. Tot plegat, a partir de la història d'Àlex Moreu, un actor que va néixer el 1973 i que fa més de quinze anys que va deixar la ciutat per anar a viure lluny de tot, al Pirineu francès, amb una comunitat formada per prop de quaranta persones (els "utopians") a la recerca d'una forma nova d'organització social que els garantís la felicitat. Però ha passat el temps i el projecte es troba en un punt mort. Què passa i com han arribat on són?

Utopia és una producció del Grec 2017 Festival de Barcelona i la Companyia Ignífuga.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia: reservesgrec@recomana.cat