Barcelona Cultura

#CONVOCATÒRIA

Convocatòria de propostes artístiques per a l’espai BAM – Cultura Viva

19 juny - 2 juliol 2017

Obrim una convocatòria per a projectes que tinguin com a eix principal la música, amb l’objectiu de programar l’espai BAM - Cultura Viva, que acollirà la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, els dies 22 i 23 de setembre en el context de La Mercè 2017.

La singularitat d’aquest espai, que inclou un escenari musical i un programa d’activitats, és que serà un punt de trobada i experimentació per a donar suport i visibilitat  al teixit musical de base, tant a en l’àmbit artístic i organitzatiu, com dels processos d’innovació socioeconòmica en l’ecosistema cultural. Entre altres coses, atendrem als punts de connexió entre música i economia social i solidaria, o a noves formes d’entendre la relació entre música i comunitats.

Poden presentar propostes tant artistes com organitzacions i col·lectius que puguin garantir l’exhibició d’un espectacle.

Les propostes han d’incloure una presentació del projecte, una explicació sobre les motivacions per a participar en aquest nou espai i la fitxa artística.

Per a optar a la convocatòria cal emplenar el formulari, abans de diumenge 2 de juliol a les 23.59 h.

A tall orientatiu, a la selecció es valorarà:

 • Relació de la proposta amb l’economia social i solidària.
 • El vincle del projecte amb entorns i comunitats de qualsevol mena (artístiques, culturals, fora de l’àmbit cultural, territorials…).
 • L’interès artístic de la proposta.
 • La trajectòria prèvia del projecte i els seus integrants.
 • Formes d’organització que presentin elements d’innovació vers el model habitual de la industria cultural.
 • Que es plantegin marcs crítics.
 • Relació ─prèvia o proposada─ amb el barri de Sant Andreu.
 • Que es posin en valor activitats i projectes que utilitzin la tecnologia i la cultura de codi obert en favor de la circulació, la remescla, la transformació digital i el retorn social.

També es tindran en compte, a l’hora de tancar la programació, qüestions com la paritat de gènere en el conjunt de propostes seleccionades, la diversitat de les propostes, o l’adequació del conjunt als recursos disponibles.

La programació l’elaborarà una comissió de persones proposades pels col·lectius que han obert aquesta convocatòria.

Les actuacions seran remunerades amb els criteris següents:

 • 300,00 € per a cadascun dels projectes escollits.
 • + 114,00 € per a cada integrant.
 • + l’import d’altres despeses (desplaçaments, despeses específiques per adaptar el projecte, etc.), en funció de les propostes i dels acords a què s’arribi.

Totes les propostes es recolliran en un web públic ─excepte si se sol·licita el contrari─perquè serveixin de catàleg per a altres organitzacions que vulguin dur a terme projectes similars.

Aquesta proposta és una iniciativa de Cultura Viva (programa de l’Institut de Cultura de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Fabra i Coats - Fàbrica de Creació) i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, en la qual participen els col·lectius següents: Ateneu l’Harmonia, l’Afluent, The Good Good, Quesoni, Koitton Club, Coòpolis, Indigestió, Xarxa d'Economia Solidària i representants dels projectes musicals residents a Fabra i Coats.

Per a resoldre dubtes sobre la convocatòria podeu escriure a: comunicaciofabrica.fabraicoats@bcn.cat