Barcelona Cultura

#JORNADES

3es Jornades d’Escena Digital

5 octubre 2017

En el marc de les Terceres Jornades d’Escena Digital, Koniclab organitzarà un conjunt d’activitats formatives i d’exhibició que aborden les possibilitats que ofereix Internet per a nous formats escènics.

CURS d’ESCENA TELEMÀTICA
Impartit per R. Sánchez i A. Baumann, Koniclab (Barcelona)

On: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació
Lloc: 5 d’octubre 2017
Hora: De 17.00 h a 19.00 h
Preu: 20 € (s'abonaran el mateix dia del curs)

Inscripcions: http://bit.ly/2x4zxra

Projectes escènics creats a través d’Internet que es fan a temps real i simultàniament des de llocs distants, per crear un espectacle únic. En aquest curs explorarem les noves possibilitats narratives escèniques vinculades amb l’ús de la tecnologia telemàtica. Un estudi de diverses tècniques en les quals els autors s’han especialitzat al llarg de la seva trajectòria: composició en temps real des d’Internet, espectacles distribuïts en xarxa i interacció amb càmeres.

Rosa Sánchez i Alain Baumann tenen una llarga trajectòria en el desenvolupament d’obres que hibridin l’escena i les noves tecnologies. Han impartit cursos i tallers en més de trenta països. www.koniclab.info

«ESPAI NO TÀCTIL», ESPECTACLE D’ESCENA DISTRIBUÏDA
A càrrec de Kònic Thtr

On: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació
Dia: 5 d’octubre 2017
Hora: 20.00 h- 21.00 h
Entrada: lliure amb inscripció http://bit.ly/2xpvurS

«Espai NO Tàctil» es presentarà en format d’escena distribuïda que posa en connexió les ciutats de Barcelona, Estrasburg i Santiago de Xile. Un concert-dansa-performance creat en directe entre ballarins i músics localitzats en aquestes tres ciutats que es connecten per compondre un espectacle especular, on el públic a cada ciutat assistirà a la trobada de la dansa en xarxa que es farà en directe, compartint a la distància aquests moments en els quals el temps i l’espai perden el significat.

Amb aquesta versió sites specific de l’espectacle obrim una trobada creativa entre Kònic Thtr i el projecte GeoDanse, un laboratori d’investigació de la Universitat d’Estrasburg i els seus partners de la Universitat de Santiago de Xile.

Kònic Thtr té una llarga trajectòria en el desenvolupament d’obres que hibriden l’escena i les noves tecnologies. Per a més informació: www.koniclab.info

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE GEODANSE «MIS FRONTERAS TUS FRONTERAS»
A càrrec de Vivian Fritz, Universitat d’Estrasburg (França)

On: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació
Dia: 5 d’octubre 2017
Hora: 21.00 h- 22.00 h
Entrada: Lliure

GeoDanza és un laboratori que es basa en innovacions per a l’escena artística amb ús de tecnologies digitals que incorporen l’audiovisual i les TIC. Aquest projecte es troba al centre de qüestionaments sobre la geolocalització i noves formes de creació de dansa amb l’ús d’Internet. L’activitat conclourà amb una reflexió al voltant dels conceptes de «presència» i «fronteres» a través de la dansa.

Vivian Fritz, coreògrafa i doctora en arts escèniques, especialitzada en dansa contemporània i escena digital. https://sites.google.com/site/geodanselab

*Una iniciativa promoguda per Koniclab dins de les Terceres Jornades d’Escena Digital en col·laboració amb GeoDanse. Universitat d’Estrasburg, Shadok, Fabrique du numérique, d’Estrasburg (França), la Universitat de Santiago de Xile i Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona.

Més informació: http://koniclab.info/