Barcelona Cultura

#FESTIVAL

Diada de la Rumba

3 desembre 2017

La iniciativa, que es passeja per diverses ciutats catalanes, vol donar a conèixer i posar en valor la rumba catalana, una música popular que reivindica la seva vitalitat després d’uns anys importants per al gènere: el 2015 va ser declarada Patrimoni Cultural de Catalunya i es va iniciar la candidatura per a ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.

El 3 de desembre, la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acollirà tallers d’instrument, xocolatada, conferències, tertúlies, un mercat de productes rumberos i un concert amb onze grups de l’escena actual. Totes les activitats són gratuïtes i estan obertes a tothom, per bé que els tallers musicals requereixen coneixements previs de l’instrument i cal inscripció prèvia al web de la Diada de la Rumba.

La iniciativa de la Diada de la Rumba és de Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), entitat que aplega els principals representants socials i artístics de la rumba catalana actual.

PROGRAMACIÓ COMPLETA

10.00 h
Exposició «Grans Noms de la Rumba Catalana»
Fira rumbera

11.00 - 12.30 h
Taller de palmes*

11.00 - 12.30 h
Presentació del disc El Noi: La bomba gitana, amb David El Indio i J. M. Gómez Gufi

12.30 - 14.00 h
Taller de guitarra ventilador*

12.30 - 14.00 h
Taller de ball*

17.00 - 22.00 h
Jam rumbera amb Peret Reyes, Morostio, La República Rumbera, Rumba Tarumba, Rumba Que Derrumba, Bananna Beach, Tupica, Sandunguera, Alma de Boquerón, Son de la Rambla, Set de Rumba

Totes les activitats són gratuïtes.

*Els tallers tenen places limitades i cal inscripció prèvia.