Barcelona Cultura

#JORNADES

13 desembre 2017

Live online a partir de l'1 de desembre a: http://www.codenowness.online

Avui més que mai necessitem considerar les tecnologies de vídeo livestream — al costat de les tecnologies mòbils i dels videojocs — com un dels principals impulsors de la innovació cultural.

L'esdeveniment </CODE±NOWNESS> respon al potencial actual de les tecnologies de vídeo livestream y vídeo online como un motor d'innovació cultural i com un mitjà online per a la creació i producció de la cultura.

Impulsat per Livemedia, </CODE±NOWNESS> vol establir un escenari d'innovació, construcció i reflexió que pugui propiciar i assistir al desenvolupament d'usos creatius i culturals de les tecnologies de de vídeo livestream.

Els dos components principals de l'esdeveniment són:

Una sèrie de WORKING SESSIONS Q&A realitzades en col.laboració amb la Fundació Mobile World Capital Barcelona i l'Acadèmia del Cinema Català, i la instal.lació WORKFLOW LIVESTREAM  dels projectes desenvolupats durant 2017 a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació en el taller Cinemàtiques de la Web.

Totes les activitats de </CODE±NOWNESS> són gratuïtes i transmeses live online a http://www.codenowness.online i altres plataformes de vídeo livestream.

</CODE±NOWNESS> WORKING SESSIONS Q&A

L'objectiu de les Working Sessions Q&A és avançar en com pensar la creació audiovisual i cultural des de la perspectiva del cinema, les arts, les tecnologies mòbils i usos contemporanis de vídeo online.

Dimecres 13 de desembre, 18:00h

Construccions del post-cinemàtic 

La creació de contingut audiovisual fora de la pantalla cinemàtica. L'emergència d'un nou règim de mitjans connectats i un nou mode de manufacturar i articular la realitat de les imatges en moviment.

Amb ARNAU GIFREU, productor i realitzador de projectes interactius, audiovisuals i transmèdia [http://www.agifreu.com] i PACO POCH, productor i distribuïdor de cinema, fundador de Mallerich Films [http://www.pacopoch.cat]. 

Dijous 14 de desembre, 18:00h

El fenomen de vídeo online

Una nova configuració de l'espai social, cultural i narratiu.

Amb BERTA SEGURA, analista de tendències (millennials, Z’s i alphas) i fundadora de l'agència 
D-Mentes [http://www.dmentes.com] i JUANJO VILLALBA, coordinador TV & Vídeo de VICE España [http://www.juanjovillalba.com/abouthttps://www.vice.com/es].

Divendres 15 de desembre, 18:00h

Innovació digital i audiovisual en el context de la societat de la interfície

La rearticulació de l'experiència viscuda, connectada i online a través de la interfície audiovisual.

Amb JOSEP MARIA CATALÀ DOMÈNECH, Catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universidad Autònoma de Barcelona, autor i crític dels mitjans. [http://josepmariacatala.com]. 


</CODE±NOWNESS> WORKFLOW LIVESTREAM

Una exposició oberta al descobriment, el diàleg i la participació en un espai on les interfícies audiovisuals

de vídeo livestream es materialitzaran simultàniament en l'entorn online i offline.

WORKFLOW LIVESTREAM presenta projectes de diferents disciplines artístiques desenvolupats durant 2017 a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació en el taller Cinemàtiques de la Web.


A partir de l'1 de desembre es podrà seguir del desenvolupament dels workflows vídeo livestream a http://www.codenowness.online.

La instal.lació WORKFLOW LIVESTREAM s'obre al públic a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació des de les 17:30h, amb presentacions, performances i transmissions de vídeo livestream a partir de las 19.30h.

TEMPOREALITIES [Emma Mussoll amb la col.laboració de William Inhyuk des de Los Ángeles]

TEMPOREALITIES juga amb les interfícies online, dispositius mòbils, projeccions, apps, delays de transmissió i tots els recursos de la realització audiovisual "live online" al seu abast per construir escenes i situacions que revelen i ens revelen en aquesta nova complexitat: una meta-temporalitat única, real i imprevisible.

Assistència de realització: Leticia Rodríguez Alvárez i Marta Gómez.

SAND WALK [Natalia Carminati]

SAND WALK está inspirada en l'obra Water Walk, una performance sonora que John Cage realitzà en directe per al programa de televisió I’ve Got a Secret en 1960. Portant-la a la nostra contemporaneïtat, SAND WALK es realitzarà en la instal.lació/plató de </CODE±NOWNESS> davant d'un públic presencial i per a Internet.

POSTCINEMATIC FEAST [SER COMIDA] <1> Y <2> [Matilde Obradors]

Dues performances livestream sobre el menjar i ser comida [menjar/menjada].

Tracten de la nostra relació amb el menjar i la cultura del que és comestible. El consum, els hàbits, el ritual, el desig i el cos. Una reflexió post-cinemàtica sobre el que significa menjar carn, el tracte denigrant que pateixen els animals a la ramaderia industrial, la contaminació de la mar, les patents de llavors, la fam...

Càmera mòbil i assitència de producció: Adriana Pons i Xènia Provins.

ESCRIURE MOLA: THE LIVE WRITING SHOW [Marcos Xalabarder i escrituraenvivo.org]

Un programa per Internet dedicat a la escriptura creativa i que defensa la idea que escriure és guai, cool, atractiu.

ESCRIURE MOLA: THE LIVE WRITING SHOW mostra com es produeix la creació literària, reflexionant al mateix temps sobre els processos creatius que segueixen els escriptors i repassant tot tipus d'eines i tècniques creatives.

Amb més de 400 esdeveniments organitzats de Jam i Slam d'escriptura, Escritura en Vivo explora ara el repte de compartir i transmetre al món per Internet el fruit d'aquesta experiència.

Amb la participació dels escriptors: Dédalo Ignacio Borraz (presentador), Gemma Solsona, Miguel Espigado (des de Madrid), el duet poètic i musical ESTAF format per Iñaki C. Nazabal i Petra Llopart, Ale Oseguera, Juan Pablo Ruiz i Laia Terrón, directora del Laboratori de Lletres.

QUERELLA CATÒDIC-PLASMÀTICA [Carlos Dorta, David Cañadell i Santi Moisés Alvárez Monteserín] 

Una instal.lació que integra vídeo livestream en 360º, dispositius mòbils, escenes a Periscope, preses cinemàtiques amb la plataforma Livemedia...

Al centre una figura antropomòrfica amb quatre caps, rodejada de quatre punts de visionat, un d'ells composat per 12 iPads. Dels seus ulls pengen peses i VR Googles. Les orelles estan escampades per terra. Tot plegat una metàfora del laberint audiovisual, de l'escolta i la mirada contaminades, bombardejades, fins al punt que els ulls ens pesen i les orelles s'ens cauen.

Amb les intervencions:

MIRA'M: Escenes que barregen vídeo livestream i el clàssic format de realitzar material cinematogràfic per reflexionar sobre la nova addicció a les xarxes socials: ser influencer.

LIVE LIFE VIEW: Sortir al carrer amb la càmera del mòbil connectada online, passar-la i transmetre trobades fortuïtes. Construir petites constel.lacions de mirades i persones, un mosaic d'enteniments.

Amb la participació de: Escola de Cinema Bande À Part [http://www.bandeapart.org] i Fine.sets [www.finesets.com

 

Totes les activitats de </CODE±NOWNESS> són gratuïtes.

Tota la informació, calendari, horaris i transmissions live online a http://www.codenowness.online i altres plataformes de vídeo livestream.

Contacte: livemedia@lab-livemedia.net

Organització: Livemedia i Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona.

Direcció: Maria Escobedo i Andrew Colquhoun de Livemedia.

Amb el suport de: ICUB Ajuntament de Barcelona i ICEC-Departament de Cultura.

Amb la col.laboració de: Fundació Mobile World Capital Barcelona, Acadèmia del Cinema Català, VICE España, Escola de Cinema Bande À Part, Fine.sets Event & Media Production, Mallerich Films, D-Mentes, Asociación Escritura en vivo.

Agraïments: Laboratori de Lletres, Blanquerna-URL, FACOM-UPF, Máster de Documental Creativo-UAB, INCOM-UAB.

Suport de comunicació i realització audiovisual: Laura Escobedo Fernández (becària de la UOC).