Barcelona Cultura

#JORNADA

Diada de la Rumba

29 novembre 2015

La Diada de la Rumba aplega cada any els principals representants socials i artístics de la rumba catalana en una trobada singular que inclou no solament actuacions musicals, sinó també activitats de caràcter formatiu, lúdic i de reflexió.

Des del 2013 aquesta cita de referència per a l’escena rumbera ha adoptat un format itinerant, i la seva setena estació serà a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació. En el marc de la Festa Major de Sant Andreu, el diumenge 29 de novembre la fàbrica s’omplirà de tallers de ball, palmes, guitarra, percussió i piano; conferències; un mercat ambulant d’objectes relacionats amb la rumba i una xocolatada amb animació infantil. El punt culminant de la jornada serà “Generacions rumberes”, un gran concert col·lectiu que reunirà una desena de grups de diferents generacions, entre el quals La Màlaga, Mataró Rumba All Stars o The Lito.

Impulsada per Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), la Diada de la Rumba és una iniciativa amb l’objectiu de fer conèixer i valorar la rumba catalana, una música popular que reivindica la seva vitalitat després d’un any important per a aquest gènere, ja que ha estat declarat Patrimoni Cultural de Catalunya.

Data i horaris: diumenge 29 de novembre de 10 a 14 i de 17 a 22 h.

Entrada gratuïta. Per assistir als tallers cal inscriure’s prèviament aquí.

Més informació al web de Diada de la Rumba.