Barcelona Cultura

#FESTIVAL

Festival Mixtur 2016

21 - 27 abril 2016

El festival Mixtur, dedicat a les músiques d’investigació i creació interdisciplinària, arriba a la cinquena edició amb més de cent artistes, divuit concerts, vuit classes magistrals, tres tallers i dues taules rodones programats durant deu dies en diversos espais de la ciutat.

Entre el 21 i el 27 d’abril, Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acollirà una sèrie de concerts de formacions consagrades com Ensemble Diagonal (França) o BCN216 (Catalunya) i de conjunts joves com els francesos Ensemble Regards o els alemanys Manufaktur für aktuelle Musik. D’altra banda, quatre solistes destacats representaran el millor de la interpretació actual a Europa, entre els quals el pianista Mario Prisuelos i la percussionista Sabrina Ma.

S’hi afegeixen, entre altres activitats, la presentació d’obres electroacústiques i de videocreació, dues taules rodones, una de les quals sobre els sistemes de finançament de la cultura i l’altra sobre òpera contemporània, i vuit classes magistrals obertes al públic a càrrec de destacats compositors internacionals com Rebecca Saunders, una de les figures més importants de la composició a Europa, Peter Ablinger o Luis Naón.

En el marc d’aquesta edició neix En Residència, un projecte col·laboratiu entre Mixtur, la mostra In Situ i Fabra i Coats - Fàbrica de Creació destinat a la creació d’un espectacle interdisciplinari amb el ballarí Albert Quesada i el compositor Roger Costa. El procés de creació es desenvoluparà a partir del 28 de març a Fabra i Coats, i el resultat es presentarà tant en el marc del festival Mixtur 2016 com a In Situ 2016.

Consulta aquí la programació completa del festival.

Les entrades per al festival Mixtur 2016 ja estan a la venda a un preu de 40 € (30 €, estudiants i jubilats) per a l’abonament complet i 8 € per a les entrades de dia.

Ampliant el radi d’abast del festival, enguany es tornarà a activar un canal en línia de transmissió en temps real en col·laboració amb Livemedia, que permetrà seguir el festival des de la nostra pàgina web.