Barcelona Cultura

#ACTIVITAT

La Mercè a Fabra i Coats

22 - 24 setembre 2016

En el marc de la Mercè 2016, i dins del MAC Festival (Mercè Arts de Carrer), entre el 22 i el 24 de setembre a la fàbrica de creació es presentaran els dos projectes guanyadors de la convocatòria europea Barcelona Creative Ring Challenge (CRC): Pix-celona Multiplayer Quiz, desenvolupat per AppNormals Team, i Croma, del col·lectiu HandMadeDance.

Croma és un projecte escènic que explora la interacció entre diferents espais i el públic, combinant dansa i tecnologies digitals. El com-s’ha-fet de l'espectacle, que la companyia ha desenvolupat durant la seva residència a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, es pot veure aquí.

Pix-celona Multiplayer Quiz és un joc col·laboratiu de preguntes sobre Barcelona i Catalunya amb il·lustracions i animacions de pixel art creat per Iñaki Díaz i Dani Moya, desenvolupadors i autors de videojocs independents com "PixelWord" o "Stay".

Barcelona Creative Ring Challenge és una convocatòria de CreatiFI, un programa cofinançat per la Comissió Europea i desenvolupat per l'Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb la Fundació i2CAT. Dirigida a artistes, creadors multimèdia i professionals de les TIC, la seva finalitat és impulsar el desenvolupament de projectes artístics amb un component tecnològic o multimèdia que connectin simultàniament alguns dels escenaris de la Mercè 2016 mitjançant l'ús de FIWARE. Fabra i Coats, el Parc de la Ciutadella i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) seran els tres espais connectats virtualment, i les intervencions dutes a terme en cada un dels escenaris crearan un espectacle complet que es podrà seguir a temps real des de les tres localitzacions.

La Mercè a Fabra i Coats

Els dies 22, 23 i 24 de setembre hi haurà dues sessions de Croma diàries a la planta baixa de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació: dijous 22 a les 21 i 23 h, divendres 23 i dissabte 24 a les 21.45 i 24 h.

Pix-celona Multiplayer Quiz es podrà jugar durant els tres dies a partir de les 21.00 h i fins a l'hora de tancament del festival.

Com un dels escenaris centrals del MAC Festival, la fàbrica de creació també acollirà les propostes "Automàtics" de la Cia Red Button, "Here" de l'estudi multidisciplinar Col.lec, "Carolina i Ferran" de Jordi Teixidó i "Into the Shadows" de Maria Villate.

A més, durant tot el cap de setmana els espais exteriors del recinte Fabra i Coats seran l'escenari d'una multitud d'activitats, moltes relacionades amb les noves tecnologies: espectacles, projeccions, instal·lacions i concerts.

La programació completa i els horaris dels espactacles es poden consultar aquí.