Barcelona Cultura

#EN PROCÉS

Mostra de projectes artístics En Procés

25 novembre 2016

Vols conèixer alguns dels projectes que han desenvolupat els artistes residents a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació durant l’any 2016?

En sintonia amb la barreja de disciplines que caracteritza el dia a dia de la fàbrica, En Procés comprèn una varietat de llenguatges i mitjans artístics, i té com a objectiu obrir al públic alguns dels projectes que es gesten a la fàbrica en diverses etapes del seu desenvolupament.

Acosta’t a la fàbrica el divendres 25 de novembre a les 20 h i podràs gaudir d’una comèdia musical molt moguda firmada per Generació Feliç, amb directes de Sara Fontán, Joan Colomo i Edi Pou; descobriràs el procés creatiu que hi ha al darrere d’Oklahoma, l’últim espectacle de la companyia Dei Furbi, que combina teatre i música; i formaràs part de la instal·lació audiovisual interactiva Hypernatural, ideada per Kònic Thtr.

En diàleg creatiu entre Livemedia i els participants, En Procés es presentarà simultàniament com a esdeveniment en línia i es podrà seguir en directe a la nostra web.

La direcció d’art de l’esdeveniment va a càrrec de PEDRA, projecte resident al viver d’iniciatives culturals de la fàbrica.

En Procés: divendres 25 de novembre a les 20 h.

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Festa de balls per salvar el món és una comèdia musical de ciència-ficció sobre les coreografies pop que han provocat canvis en la història de la humanitat.

Creat per Generació Feliç, l’espectacle és un viatge a través d’esdeveniments històrics, la cultura pop i les seves coreografies: des del lindy-hop fins al reggaeton, passant pel Saturday Night o la lambada, des de la invasió de Polònia fins al col·lapse de les Torres Bessones, ballant la caiguda del Mur de Berlín o el desastre de Txernòbil. Una teoria de la conspiració festiva en la qual la participació del públic tindrà un paper fonamental.

Escrit i dirigit per Miguel Ángel Blanca, amb Jordi Vilches i María García Vera, i música en directe de Joan Colomo, Sara Fontán i Edi Pou.

Fundat l’any 2014, Generació Feliç és un col·lectiu de creació artística lliure i transversal que cerca els punts en comú que uneixen el teatre, la música en directe, el cinema expandit i la dansa.

Reinterpretar l’obra de Kafka a través de la combinació de teatre i música és la base del nou espectacle de la companyia Dei Furbi, dirigit per Gemma Beltran, que té el títol provisional d’Oklahoma. Amb aquest projecte, Dei Furbi continua la seva recerca d’un llenguatge escènic poètic, líric i visual, assaonat amb grans dosis de bon humor.

En el marc d’En Procés, la companyia projectarà un vídeo de la primera fase del procés de creació de l’espectacle, que comprèn imatges dels assajos i del vestuari, fragments del text i apunts musicals. Projectat en bucle en un espai tancat i fosc, la Dei Furbi convida l’espectador a conèixer “l’esborrany” de l’obra d’una manera gairebé clandestina.

El col·lectiu Kònic Thtr presenta una intervenció participativa amb accions performàtiques que forma part d’Hypernatural, un projecte que explora la relació entre individu, arquitectura i paisatge.

La proposta gira entorn del moviment i la seva interacció amb els llenguatges dels nous mitjans, el micromapatge de vídeos i el so per crear la il·lusió d’universos canviants i paisatges emotius.

Hypernatural és un projecte transmèdia que forma part del programa de recerca i creació ViSet Virtual Set, Europa Creativa - Cultura 2015-2016, que té com a objectiu principal promoure l’ús d’escenografies virtuals, incloent-hi tecnologies avançades, realitat augmentada i aplicacions de control remot, a fi de desenvolupar la creació de noves experiències artístiques i culturals, modernitzant els espectacles per involucrar i fomentar la participació del públic.

 

Vídeos creat en col·laboració amb Livemedia.