Barcelona Cultura

#FESTIVAL

Diada de la Rumba

4 desembre 2016

La Diada de la Rumba aplega cada any els principals representants socials i artístics de la rumba catalana en una trobada singular que inclou no solament actuacions musicals, sinó també activitats de caràcter formatiu, lúdic i de reflexió.

Des del 2013 aquesta cita de referència per a l’escena rumbera ha adoptat un format itinerant, i la seva vuitena estació serà a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació. El diumenge 4 de desembre la fàbrica s’omplirà de tallers de ball, palmas i guitarra; hi haurà una exposició dels personatges més rellevants de la rumba catalana, un mercat ambulant de productes rumberos i la presentació del disc El Noi: La bomba gitana. El punt culminant de la jornada serà Generacions rumberes, un gran concert col·lectiu que reunirà una desena de grups de diferents generacions, entre el quals Peret Reyes, Morostio, La República Rumbera, Rumba Tarumba, Rumba Que Derrumba, Bananna Beach, Tupica, Sandunguera, Alma de Boquerón, Son de la Rambla i Set de Rumba.

Impulsada per Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), la Diada de la Rumba és una iniciativa amb l’objectiu de fer conèixer i valorar la rumba catalana, una música popular que reivindica la seva vitalitat després d’un període important per a aquest gènere, ja que l'any passat va ser declarat Patrimoni Cultural de Catalunya.

Data i horaris: diumenge 4 de desembre de 10 a 14 i de 17 a 22 h

Totes les activitats són gratuïtes i estan obertes a tothom.

Entrada gratuïta. Per assistir als tallers cal inscriure’s prèviament aquí.

Més informació al web de Diada de la Rumba.