Barcelona Cultura

#PRESENTACIÓ

"Fabra i Coats, històries cosides"

11 febrer 2017

Presentarem el retaule Fabra i Coats, històries cosides, una instal·lació gràfica i audiovisual sobre memòries de la fàbrica, creat pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), amb documents i materials compilats pels Amics de la Fabra i Coats.

Al llarg d’un segle d’existència (1903-2004), la Fabra i Coats de Sant Andreu es convertí en la fàbrica més gran dedicada a la producció de fil. Darrera d’aquesta història d’èxit comercial, desvelem la història de les persones, de les protagonistes de la Fabra.  La instal·lació introdueix cinc conceptes (treballar, els amos, les obreres, la fàbrica i fils) que conformen la crònica de la fàbrica amb imatges i entrevistes. S’exploren així els llenguatges que actualment regeixen la Fabra i Coats, convertida en seu de la Fàbrica de Creació i del Centre d’Art Contemporani.

Després de la presentació, farem un volt pels nous accessos de l’edifici, xerrarem amb ex treballadors i treballadores i hi haurà una xocolatada amenitzada per Joan Colomo (cantautor).

Dissabte 11 de febrer a partir de les 18 h.

Entrada gratuïta.

Hi col·laboren: