Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acull entre els dies 28 de gener i 1 de febrer un nou BAR module, un format pedagògic flexible que pretén generar oportunitats d’aprenentatge entorn a diverses temàtiques i dinàmiques. Els BAR module formen part del projecte BAR TOOL, un programa pràctic articulat al voltant de la investigació, la producció i els processos de presentació dirigit a participants de diversos camps del coneixement (relacionats o no amb les pràctiques artístiques). I com a part de BAR TOOL #2 Training Program, estan oberts a un públic més ampli: investigadors, estudiants, curadors, artistes o educadors.

Aquest BAR tractarà temes com ara la nit, els cossos, la feminitat o l’experiència comunal, i hi participaran Vittoria Matarrese, Anna Colin, Julie Boukobza i Claudia Pagès. Les activitats es duran a terme a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, excepte la primera, que tindrà lloc al Mercat Bellcaire dels Encants Vells. Desgranem el programa a continuació (inscripcions ja tancades).

My Studio Visit. The City as Studio

Quan: dilluns 28 de gener a les 8 hores.

On: Encants Vells (Mercat Bellcaire).

Qui: Claudia Pagès.

Una trobada sobre especulació a càrrec de Claudia Pagès. La seva pràctica artística aborda els processos bioeconòmics i la traducció a través de presentacions, lectures, instal·lacions i objectes que exploren els usos i efectes del llenguatge.

Les accions de performance al Palais de Tokyo: Do Disturb & La Manutention

Quan: dimecres 30 de gener de 10 a 14, i de 15:30 a 18:30 hores.

On: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació.

Qui: Vittoria Matarrese

Jornada de treball amb Vittoria Matarrese, directora del departament d’arts escèniques del Palais de Tokyo i curadora d’art performàtic. Des de fa quatre anys, el festival Do Disturb posa al Palais de Tokyo en un estat d’efervescència, de dia i de nit, i amb més de quaranta propostes l’any entre la dansa, l’espectacle, el teatre i la música. Alhora, la tardor de 2017, el Palais va inaugurar La Manutention, un programa de residències dedicat a l’art de la performance.

We Own the Night

Quan: dijous 31 de gener de 15 a 21 hores.

On: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació.

Qui: Julie Boukobza.

Jornada de treball amb Julie Boukobza, curadora i crítica d’art radicada a París. Boukobza està a càrrec del Programa de Residències LUMA Arles.

Què fa un espai alternatiu?

Quan: divendres 1 de febrer de 10 a 14, i de 15:30 a 18:30 hores.

On: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació.

Qui: Anna Colin

Jornada de treball amb Anna Colin, curadora, educadora i investigadora que va cofundar i co-dirigir Open School East a Margate (Regne Unit), un espai alternatiu per a l’aprenentatge artístic. “Què fa un espai alternatiu?” és el tema de la seva investigació de doctorat, que es basa en projectes curatorials passats, en la seva experiència a l’Open School East i en una petita varietat d’esdeveniments històrics i contemporanis internacionals d’educació alternativa, art i espais i experiments socials.

Més informació sobre els BAR module en aquest enllaç.