Després de la jornada de portes obertes del dia 1 de desembre i de la Diada Castellera del diumenge 2, la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació se suma de nou als actes de celebració de la Festa Major de Sant Andreu amb un concert organitzat conjuntament amb l’Ateneu L’Harmonia i la Colla Castellera Jove de Barcelona, veïns del recinte de Fabra i Coats. La cita serà el divendres 7 de desembre a partir de les 22 hores, i hi actuaran tres grups: EAM - Exèrcit d’Alliberament Musical, Alma Afrobeat Ensemble feat Marga Mbande i Malestar General.

L’EAM - Exèrcit d’Alliberament Musical va néixer l’any 2011 arran de la unió de dues bandes empordaneses, una de punk i una de rap, per presentar-se a un concurs provincial. Fruit de la bona acollida de públic, la banda va seguir presentant-se a diversos concursos musicals, fins que a mitjans de 2012 va aparèixer el seu primer CD, de títol homònim al nom del grup. L’EAM, que es caracteritza especialment pel seu compromís social, acaba d’enregistrar el seu tercer LP, titulat “El Foc Que No s’Apaga”, amb previsió de veure la llum el proper 8 de març.

Alma Afrobeat Ensemble ja va actuar el mes de novembre passat a la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació en la primera edició del festival de música africana Alter Africa, i aquest cop torna al recinte unint esforços amb l’artista d’origen equatoguineà Marga Mbande. La banda va una mica més enllà de l’afrobeat clàssic i afegeix alguns tocs de hip-hop, blues o reggae a les seves composicions. Per últim, els components de Malestar General actuaran de nou a Sant Andreu, el lloc que els va veure néixer i créixer, amb les seves cançons influïdes pel rock, el punk o l’ska.

L’entrada és gratuïta.