El duet musical ZA!, resident a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, estrenarà en el marc del Festival Grec l’espectacle 10 Atlàntides, un xou coral on també hi participen altres residents de l’equipament, i que versa al voltant de la figura de Mossèn Cinto Verdaguer. L’obra tindrà lloc al MUHBA Vil·la Joana (Casa Verdaguer) el proper 11 de juliol a les 21:30h, i s’emmarca en la secció Creació & Museus del festival, en la qual diversos centres culturals de la ciutat acullen tot de propostes escèniques que mostren el potencial creador dels artistes vinculats a les fàbriques i espais de creació barcelonins.

A 10 Atlàntides, cadascuna de les cares i facetes de Mossèn Cinto Verdaguer serà invocada per una parella, trio o quartet de músics, poetes i artistes visuals. I la façana de Vil·la Joana, a Vallvidrera, on el poeta va viure els seus últims dies, serà l’escenari d’un espectacle definit pels músics com una experiència polifònica i de melodia discontinua. L’obra compta amb la producció de The Good Good, entitat que també forma part de la Fàbrica, i entre la vintena d’artistes que hi participen, la majoria són també de la família Fabra: la violinista Sara Fontán, el percussionista Luis Tabuenca, el trompetista Mark Cunningham, el duet de música electrònica NUU, el trio Aalbers, la creadora de visuals analògics Anna Irina Russell, la cantant Liviana Mauretti i el quartet de músics La Megacobla, a més dels col·lectius artístics Pedra (direcció d’art) i Bitlab (tecnologia). La proposta es complementa amb els poetes Núria Martínez-Vernis i Blanca-Llum Vidal, l’escriptor i músic Martí Sales i el músic industrial Coàgul.

“Creiem que l’esperit multidisciplinari i divers dels residents de la Fàbrica és ideal a l’hora de traslladar les diferents cares de Mossèn Cinto a un espectacle”, expliquen els ZA!, ideòlegs i directors de l’obra. El grup, format per Pau Rodríguez i Eduard Pou, és tot un referent de la música underground experimental. Han fet més de cinc-cents concerts, tant en sales com en festivals d’arreu del món, i han gravat sis discos en els darrers deu anys. El 2015 van rebre el Premi Ciutat de Barcelona per la seva tasca pedagògica i per la seva filosofia d’autoedició.

Teniu més informació sobre l’espectacle en aquest enllaç.

Entrada gratuïta.