Del 8 al 10 de novembre se celebra la vuitena edició de MIRA. Digital Arts Festival, el festival barceloní d'arts digitals, a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació.

MIRA 2018 programarà més de 50 activitats dedicades a les arts digitals: 18 shows audiovisuals, 8 espectacles en so 3D i 1 instal·lació sonora a l'escenari 3D Sound Room by Són Estrella Galícia, 2 instal·lacions d'art immersiu de gran format creades exclusivament pel festival , 1 concert a la cúpula 360º i 4 projeccions 360º en MIRA Dome by adidas Originals, 1 exposició d'art, 8 sessions de DJ, 3 conferències i 2 workshops. 10 shows i 2 instal·lacions artístiques són estrenes a Espanya.

MIRA 2018 ocupa més de 1.300m2 de la fàbrica de Sant Andreu i compta amb 6 espais: escenari principal, amb més de 950m2 i una pantalla de 54m2, 3D Sound Room by SÓN Estrella Galícia, l'escenari dedicat al so multidimensional ia la tecnologia auditiva immersiva, MIRA Dome by adidas Originals, la cúpula immersiva dedicada a la projecció de peces de videoart en 360 º, 2 sales per a les instal·lacions de gran format creades exclusivament pel festival, i com a novetat d'aquest any, el primer pis de Fabra i Coats - Centre d'Art Contemporani de Barcelona, amb una exposició sobre art digital.

Estrenes i produccions pròpies

Un dels valors de MIRA és el d'impulsar produccions i espectacles propis -que únicament es podran veure al festival- a través de col·laboracions artístiques fomentades pel festival, així com el comissariat de projectes d'art -instal·lacions, exposicions ... - creades específicament per al festival. MIRA 2018 compta amb 3 shows audiovisuals, 1 sessió de DJ i VJ, 2 instal·lacions artístiques creades exclusivament pel festival, l'exposició d'art digital i 1 screening en format fulldome 360º.

L'escenari principal de MIRA 2018 comptarà amb l'únic concert a Espanya de la mítica banda alemanya Tangerine Dream -que presentarà el seu nou treball, amb visuals de Patrick Dunn i de la banda britànica de post-rock dels 90 Seefeel, amb visuals de Dan Conway; el nou show en directe de Christoph De Babalon, amb visuals de Marta Verde, i el retorn de la mítica banda de new age El Sueño de Hyparco, amb un xou exclusiu per MIRA 2018, amb visuals d'Alba G. Corral.

Els sons més contemporanis aniran de la mà dels ritmes urbans de Gaika, de la posada en escena performàtica de Yves Tumor, de la somiadora Aïsha Devi i el showcase per celebrar el 10 aniversari del segell PAN amb el món estrany i al·lucinant d’Amnesia Scanner , que presentarà un nou show audiovisual amb un intèrpret de veu inhumana gràcies a la Intel·ligència Artificial, MESH i Eartheater -tots presentant nou àlbum- i l'australiana Carla Dal Forno i la francesa Coucou Chloe són dues de les noves promeses d'aquesta edició.

L'escenari 3D Sound Room by SON Estrella Galícia, dedicat al so multidireccional i a la tecnologia auditiva immersiva, acollirà el directe de dues bandes que barregen instruments clàssics i electrònics, el grup de belgrad Tapen i el productor alemany Wolf Müller amb Niklas Wandt, el directe amb sintetitzadors modulars d'Alessandro Adriani, les sessions de DJ de DJ Stringray o Josey Rebelle, i la instal·lació sonora de Julien Bayle, entre molts altres artistes. Tot en so 3D.

MIRA Dome by adidas Originals, l'escenari 360º del festival instal·lat al pati de Fabra i Coats, comptarà amb l'estrena mundial en format dome del xou audiovisual Antarctic Takt de Dasha Rush i Stanislav Glaszov, quatre peces de videoart en format 360º, un workshop sobre com crear experiències immersives a dome 360º, i una classe magistral gratuïta sobre narratives visuals en format fulldome.

Exposició al Fabra i Coats- Centre d'Art Contemporàni de Barcelona (CAC)

Com a novetat, MIRA 2018 comissaria l'exposició "IN THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE", una mostra que explora el plaer com a mitjà d'expressió artística i la seva relació amb el món digital. L'exposició, que s'inaugura el 8 de novembre a Fabra i Coats - Centre d'Art Contemporani de Barcelona, ​​comptarà amb peces -algunes creades per a l'ocasió- d'artistes com Brooke Candy, Filip Custic, Carlos Sáez, Claire Tolan, Virgen María (María Forqué) i Esmay Wagemans, entre altres.

El programa de conferències, que se celebra el dijous 8 de novembre a la jornada inaugural del festival, segueix la mateixa línia temàtica que l'exposició. En aquest sentit, tres artistes que presenten obra en l'exposició parlaran dels seus treballs i projectes; Clara Tolan parlarà de la seva trajectòria en l'exploració sonora del ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), Filip Custic conversarà sobre l'hedonisme tecnològic i el plaer universal i el col·lectiu Keiken oferirà una conferència immersiva amb so, accions performatives i projeccions de treballs digitals i de vídeo en 3D.

MIRA 2018 comissaria dues instal·lacions artístiques immersives de gran format creades exclusivament per a ser exposades en dues sales de la Fabra i Coats: IMAGINARY LIMIT, de l'estudi del prestigiós artista contemporani Nick Verstand, en col·laboració amb el tecnòleg especialista en so i cofundador de 4DSOUND Salvador Breed, investiga la relació amb l'espai a través de la percepció de la llum i el so, i Licht, mehr Licht! , de l'artista new media Guillaume Marmin convida l'espectador a viure que passa en el moment abans de morir, gràcies al moviment de les llums disposades en forma de túnel.

Com a novetat, el dissabte 10 de novembre MIRA 2018 tancarà la seva vuitena edició amb l'Afterparty a la Sala Razzmatazz, una festa exclusiva per als assistents al festival -amb una entrada a part- amb sessions de Objekt, Tutu, Omega III i Djohnston i el directe amb banda de l'escocès Mr Tc.