El festival de poesia visual Nudo presenta durant el mes de maig dues activitats a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació. Per una banda, una sessió d’spoken word amb noms destacats de l’escena estatal; i per l’altra, l’exposició El cor és una fusta de tallar, una mostra que tracta temes com ara la identitat o el pas del temps a través de fustes de tallar usades. Amb aquestes activitats es dóna punt i final a l’edició d’enguany del festival, que va començar entre els dies 3 i 7 d’abril a Pati Llimona i a l’espai Miscelanea.

La sessió d’spoken word porta per títol Vetllada Neobeatnik, i tindrà lloc a la planta baixa de la Fàbrica el divendres 24 de maig a partir de les 21 h. Es tracta d’un cicle itinerant que ja ha recorregut diverses ciutats, i que busca aprofundir en les arrels d’aquest subgènere poètic partint d’aquelles jam sessions de jazz de finals dels cinquanta als Estats Units en les quals els poetes beats pujaven a l’escenari a recitar amb els músics. Vetllades plenes d’energia i d’actitud que van donar pas a una nova forma d’entendre els recitals de poesia.

Els participants seran els següents:

Carlos Luna i Clara de Luna

David Trashumantes i Avelino Saavedra

Víctor López

Javier Gallego Crudo i Seward

L’activitat té un cost de 12 euros a taquilla (o 10 de forma anticipada). Per a més informació i entrades, consulteu aquest enllaç.

Per la seva banda, l’exposició El cor és una fusta de tallar es podrà visitar gratuïtament a la zona del bar entre els dies 18 (inauguració a les 19h) i 24 de maig. Es tracta d’una mostra col·laborativa, amb la complicitat de l’artista Manuel Moranta, en la qual hi han participat diverses persones aportant les seves fustes de tallar. La idea és oferir una reflexió sobre el subjecte, l’objecte i el pas del temps a través dels talls creuats i superposats a les fustes, les quals poden anar acompanyades de textos, poemes, dibuixos o esbossos dels seus propietaris.

Teniu més informació sobre el Festival Nudo en aquest enllaç.