Els dies 21 i 22 de febrer, Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acull el </CODE±NOWNESS>, un esdeveniment impulsat pel projecte associat Livemedia i centrat en el potencial actual de les tecnologies de vídeo livestream i vídeo online com un motor d’innovació cultural. Els dos components principals de l’esdeveniment són unes taules de debat (amb la col·laboració de la Mobile Week Barcelona) i la instal·lació plató Workflow Livestream, que presenta els projectes desenvolupats a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació a l’Estudi Cinemàtiques de la Web, amb performances, demostracions, websèries, presees cinemàtiques i instal·lacions interactives.

El públic assistent a </CODE±NOWNESS> tindrà l’oportunitat de veure la realització dels workflows livestream i simultàniament visionar la transmissió per a la web al “micro-cinema” de la instal·lació plató.

Taules de debat

El gest cultural online a l’era de les pantalles connectades: una emoció sincronitzada?

Dijous 21 de febrer (18:30 a 20h), amb Joan Ferrés i Juan Evaristo Valls. Conductora: Maria Escobedo, codirectora de Livemedia.

Aquesta taula té com a objectiu, a mode de working sessions Q&A, avançar en com pensar la nostra contemporaneïtat des de la perspectiva de la nova logística de la imatge amb l’estratègia cinemàtica i les tecnologies mòbils, junt amb els corrents de pensament social, filosòfic i dels mitjans de comunicació audiovisual.

Xarxes, política i fake news: una epidèmia viral

Divendres 22 de febrer (18:30 a 20:30h). Conferència organitzada per la Mobile Week Barcelona, amb Olga Yurkova (Stop Fake), Clara Giménez Cruz (Maldito Bulo) i altres experts de Mobile World Capital. Moderador: Ferran Esteve, politòleg i periodista.

Internet i la tecnologia digital han canviat completament no només la forma en què ens comuniquem sinó també els esdevenirs polítics i socials de territoris concrets. Hem entrat en l’era de la postveritat, i aquest serà el tema d’aquesta conferència.

La instal·lació plató workflow Livestream

Una exposició oberta al descobriment, el diàleg i la participació en un espai on un conjunt d’interfícies audiovisuals de vídeo livestream es materialitzen en viu en l’entorn connectat.

Cinematic Still Lifes (la taula del menjador), de Matilde Obradors

Performance sobre els menjars familiars i les emocions que afloren en les trobades al voltant de la taula. A través del mitjà de vídeo livestream es crea un nou espai-temps, construint una vivència que emfatitza la comunió dels àpats familiars transmesos en viu. Candela Antón és la primera convidada d’aquestes trobades.

More Than Words: Live, de Rebecca Anne Peters i Óscar González

Es tracta d’una instal·lació interactiva que pren com a punt de partida el reproductor MPC, sovint utilitzat en la creació musical, i que té lloc a escala col·lectiva i individual: des de la mateixa instal·lació i a través d’internet. Un cop l’usuari entra a la instal·lació, comença una nova “història”, introduint un concepte de paraula única. Al mateix temps, els espectadors en línia poden afegir sons i paraules al tauler MPC, afegint les seves pròpies aportacions a la història.

Querella Catòdic Plasmàtica (en 360º), de Carlos Dorta (Escola de Cinema Bande à Part)

Una presència interactiva que integra vídeo livestream en 360º, dispositius mòbils o preses cinemàtiques amb la plataforma Livemedia. La instal·lació es compon d’una figura antropomòrfica amb un cap i quatre cares. A sobre del cap hi té una càmera Insta Pro 360º que transmet livestream a Youtube. La figura està envoltada de diferents punts de visionat. Tot plegat és una metàfora del laberint audiovisual, de l’escolta i de la mirada contaminada.

Temporealities, d’Emma Mussoll i William Inhyuk Hyoung des de Los Angeles

La combinació simultània de diferents espais i temps és el punt de partida d’una nova meta-temporalitat única, real i imprevisible que explora i construeix Temporealities. Una realitat on la ficció i la no-ficció, la imatge filmada i la imatge transmesa en viu, l’escena, la dramatúrgia i l’assaig es multipliquen i alteren en un passat i present en dissolució.

NPX - Narratives Personals a la Xarxa, de Luis Antón Durá, amb Juan Evaristo Valls Boix

Una websèrie d’entrevistes emeses en directe. La seva temàtica és la representació del jo a les xarxes socials, i al seu voltant giren els perfils dels entrevistats: des d’influencers actius a les xarxes fins a usuaris menys coneguts, passant per escriptors o artistes que desenvolupen un discurs al voltant de la representació del jo.

Totes les activitats de </CODE±NOWNESS> són gratuïtes i transmeses live online aquí, al compte de Twitter de Livemedia i en altres canals de Periscope.

Dates i horaris: 21 i 22 de febrer de 18 a 22h, a la Sala Polivalent de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació.