El Festival Grec ja ho té tot a punt per esdevenir, un any més, una de les grans atraccions culturals de l’estiu barceloní, punt de trobada entre els amants del teatre, el circ, la dansa i la música. En la seva 43a edició s’han programat prop d’un centenar d’espectacles, i alguns d’ells s’han ideat o assajat en residència a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació. És el cas de 10 Atlàntides, espectacle coral que els nostres residents ZA! han creat conjuntament amb altres artistes de la Fàbrica; Flam, sota direcció de Roger Bernat; Bruels, de la companyia La Llarga; i dues obres noves de Parking Shakespeare: Titus Andrònic i L’amansi(pa)ment de les fúries. Els llistem a continuació.

10 Atlàntides

Qui: ZA! (idea i direcció) / The Good Good (producció)
On: Casa Verdaguer (Vil·la Joana)
Quan: 11 de juliol a les 21:30h

Els nostres residents ZA! (duet musical format per Pau Rodríguez i Eduard Pou) estan al darrera d’aquest espectacle coral produït pels també residents The Good Good, i en el qual hi participen un bon grapat d’artistes i col·lectius de la Fàbrica. L’obra, d’esperit multidisciplinari, versa al voltant de la figura de Mossèn Cinto Verdaguer, i es defineix pels artistes com una experiència polifònica i de melodia discontinua.

Hi participen els següents artistes vinculats a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació: la violinista Sara Fontán, el percussionista Luis Tabuenca, el trompetista Mark Cunningham, el duet de música electrònica NUU, el trio Aalbers, la creadora de visuals analògics Anna Irina Russell, la cantant Liviana Mauretti i el quartet La Megacobla, a més dels col·lectius artístics Pedra (direcció d’art) i Bitlab (tecnologia).

La proposta es complementa amb els poetes Núria Martínez Vernis i Blanca Llum Vidal, l’escriptor i músic Martí Sales i el músic industrial Coàgul.

Més informació.

Flam

Qui: Roger Bernat / FFF / IT Teatre
On: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Quan: de l’11 al 14 de juliol, a les 19:30h

Roger Bernat, ànima del col·lectiu escènic FFF, i el projecte IT Teatre, amb el qual ha treballat en el muntatge, han utilitzat les instal·lacions de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació per tal de crear Flam, una proposta sobre el riure i el plor.

L’obra pren la forma d’una partitura “exclamativa”, on, sense cap justificació i sense un context moral, uns professionals de l’emoció, actors i actrius, ploren i riuen, com si fóssim davant d’una d’aquelles obres del videoartista Bill Viola on uns personatges expressen les emocions a càmera lenta.

Més informació.

Bruels

Qui: Oriol Morales i Pujolar / La Llarga
On: Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure
Quan: del 26 al 28 de juliol, a les 21h

La companyia La Llarga ha fet una residència a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació per enllestir Bruels, obra guanyadora del premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre, que parteix d’una llegenda popular per parlar-nos sobre els silencis i els mots que oblidem.

Es tracta de la proposta d’una companyia que treballa amb llenguatges escènics diversos, els quals van del bufó al contacontes, passant pel radioteatre.

Més informació.

Titus Andrònic + L’amansi(pa)ment de les fúries

Qui: Parking Shakespeare
On: Teatre Grec
Quan: 31 de juliol a les 19:30 i a les 22h respectivament

Ara fa deu anys del naixement d’una companyia que posa Shakespeare a l’abast de tots els públics. I ho celebren portant a escena un programa doble que ofereix una relectura de dues de les tragèdies més conegudes del dramaturg anglès, assajades a les instal·lacions de la Fàbrica.

Per una banda presenten Titus Andrònic, una de les creacions més controvertides i violentes de l’autor. L’obra està dirigida per Israel Solà, director de la companyia teatral La Calòrica, el qual proposa una versió que posa l’accent en el despropòsit de la cultura de la venjança.

Per l’altra, es veurà L’amansi(pa)ment de les fúries, sota direcció i dramatúrgia de Carla Rovira, una autora identificada amb el feminisme, la qual revisa una de les obres més masclistes de Shakespeare posant el focus en els comportaments agressius que la llibertat i rebel·lia de la protagonista, Caterina, generen en els homes que l’envolten.

Més informació sobre Titus Andrònic.

Més informació sobre L'amansi(pa)ment de les fúries.