Fabra i Coats - Fàbrica de Creació presentarà dos dels seus projectes artístics més recents al Sónar+D 2019, el 7è Congrés de Tecnologies Creatives que se celebra a Fira Montjuïc de Barcelona en paral·lel a Sónar. Per una banda, l'espectacle de dansa i música electrònica Incurables; i per l'altra, la musicalització del Mapa Sonor del Districte de Sant Andreu. Els dos treballs s'han gestat en residència a la Fàbrica i formen part dels projectes que l'ICUB té previst exhibir a l'stand de l'Ajuntament de Barcelona, present al congrés els dies 17 i 19 de juliol. Els detallem a continuació.

Incurables

Es tracta d’un projecte de col·laboració a tres bandes entre el coreògraf resident Pere Faura (La Diürna), la parella de vídeo-artistes Tatiana Halbach i Soren Christensen (Desilence) i el músic i productor musical Albert Salinas (DJ Wooky) per crear un espectacle multidisciplinari de dansa, vídeo-tecnologia de captació de moviment i música electrònica inèdita. L’obra uneix el món del techno, la nit i el sortir de festa amb l’univers apocalíptic dels zombis, en un format innovador on la interacció entre els seus diferents elements es converteix en una pel·lícula muda de terror, interpretada en directe, sobre tres bandarres de la nit convertits en morts vivents.

El paisatge musical de Sant Andreu

Sara Fontán i Aalbers, artistes residents a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, van ser els encarregats de crear les peces musicals que formen part del Mapa Sonor del Districte de Sant Andreu, el qual recull multitud de sons procedents de carrers, places, parcs i espais de la zona. La confecció del Mapa va ser l’activitat central del festival Calidoscopi que organitza el Districte, enguany dedicat a la ciència ciutadana. Coordinat per BitLab, hi han participat el Grup de Tecnologies Musicals de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Phonos. El Mapa Sonor és accessible a través d’un portal web que utilitza eines cartogràfiques digitals que permeten navegar d’una manera interactiva per tot el contingut generat.

Aquests i tots els projectes presents a l’stand de l’Ajuntament van ser seleccionats a partir d’una crida a les propostes creades i desenvolupades en espais de creació municipals, i es basen en la creativitat i la tecnologia per aconseguir una ciutat més oberta, justa, circular i democràtica.

En aquesta nova edició del Sónar+D es presentaran un total de 150 activitats i s'esperen més de 20000 assistents. Aquest any, el congrés posa especial èmfasi en la formació.

Teniu més informació en aquest enllaç.