Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acull dos concerts amb entrada gratuïta els dies 6 i 17 de març dins del Barcelona Obertura Spring Festival, el primer festival de música clàssica de la ciutat programat conjuntament per les principals institucions musicals: el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu i L’Auditori. En total s’han programat cinquanta concerts en diversos espais de la capital catalana, i els dos que s’inclouen a la Fàbrica de Creació formen part de l’Obertura City+, la secció paral·lela que aplega més de quaranta entitats i espais municipals i on hi tenen cabuda els joves talents locals, seleccionats per una comissió artística.

El dimecres 6, a les 20 h, actuarà a la Fabra el conjunt de saxos Kebyart Ensemble, amb un repertori d’obres de Bach, Schubert, Haas i Falla. Des de la seva creació, Kebyart Ensemble ha esdevingut una de les bandes amb més projecció de la seva generació, guardonada amb el Premi BBVA o en concursos prestigiosos com ara l’Orpheus Chamber Music Competition i El Primer Palau, a més d’haver treballat amb músics de renom com el Quartet Casals, Alban Berg Quartett o Cuarteto Quiroga. El seu primer disc, Accents, ha rebut lloances per part de la crítica especialitzada. La línia artística de la banda aposta per la reivindicació del repertori original, el compromís amb la nova creació i la revisió d’obres d’altres formacions. En aquest enllaç teniu més informació sobre el concert. Podeu sol·licitar entrada aquí.

El diumenge 17, a les 19 h, serà el torn del conjunt Tetra Brass Ensemble, format per quatre instrumentistes de vent-metall. La banda, que en el concert oferirà obres de Bach, Bruckner, Bernstein o Brotons, entre d’altres, va sorgir de l’impuls i la necessitat de donar a conèixer al públic la música de cambra, proposant un repertori eclèctic on es combinen obres originals i adaptacions, apropant a l’oient una sonoritat i un missatge musical sovint poc conegut. Aquí teniu més informació sobre el concert. Podeu sol·licitar entrada aquí.

El Barcelona Obertura Spring Festival comptarà amb grans noms de l’escena internacional com Valery Gergiev, Kent Nagano, Diana Damrau, Daniil Trifonov, Tabea Zimmermann, Jonathan Nott, Grigory Sokolov, Irene Théorin o Matthias Goerne. S’estrenaran, a més, noves produccions com ara la Novena de Beethoven a càrrec de l’OBC i l’Agrupació Teatral Señor Serrano. Per a més informació sobre el festival, consulteu aquest enllaç.