Els residents de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació Kònic Thtr, plataforma artística dedicada a la creació contemporània en la confluència d’art i noves tecnologies, duran a terme aquest mes de juliol una gira a la Xina. Per una banda, han estat convidats per l’Institut Cervantes a realitzar un programa d’activitats de formació i presentar el seu espectacle #14SKYLINE a Pequín i Xangai; i per l’altra, se’ls ha seleccionat a través d’un concurs internacional a participar en un dels esdeveniments d’arts escèniques més prestigiosos del món, la International Federation for Theatre Research Conference 2019, que tindrà lloc a la Shanghai Theatre Academy i girarà al voltant de la temàtica Teatre, performance i urbanisme.

La primera parada de la gira serà els dies 5 i 6 de juliol a l’Institut Cervantes de Pequín. Allà hi representaran #14SKYLINE, un projecte escènic amb música i visuals en directe on hi convergeixen llenguatges com ara la performance, la dansa, l’escultura o la tecnologia, i que dirigeix una mirada crítica cap a les noves tècniques de poder. Tanmateix, oferiran un mòdul de formació que, sota el títol Cos Expandit, pretén iniciar els participants en els llenguatges interactius aplicats a l’escena, relacionant cos, coreografia i tecnologia audiovisual. Totes dues activitats les repetiran el dia 9 a l’Institut Cervantes de Xangai.

La IFTR Conference, per la seva part, es realitzarà entre els dies 8 i 12. La cofundadora de Kònic Thtr, Rosa Sánchez, impartirà la xerrada Performance, mediació tecnològica i col·laboració intercultural. A més, la plataforma formarà part del grup de treball Intermedialitat en el teatre i la performance i representarà de nou #14SKYLINE.

La International Federation for Theatre Research (impulsada des de la Universitat de Cambridge) existeix per facilitar la comunicació i l’intercanvi entre estudiosos de teatre arreu del món.

Teniu més informació sobre Kònic Thtr a la seva pàgina web. Si en voleu saber més sobre la seva tasca a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació consulteu aquest enllaç.