La Tremenda, projecte resident a la Fàbrica, presenta del 23 d’octubre al 6 de novembre a la Casa Orlandai la segona edició del curs Radicalment, la cultura. Es tracta d’un espai de trobada i aprenentatge amb la voluntat de repensar col·lectivament la gestió i la producció cultural des dels valors i les pràctiques de l’economia solidària. 

Una proposta en codi obert que situï la cultura com a dret en comptes de com a privilegi. Una mostra dels encerts i dels errors, de les possibilitats i els límits amb els quals conviuen els projectes i els equipaments convidats, que permetin als assistents conèixer les trajectòries i les lògiques que vertebren les seves pràctiques.

Enguany, les sessions es plantegen en un format de conversa entre projectes que desenvolupen la seva activitat en el mateix àmbit, per tal que a partir de l’intercanvi i l’experiència acumulada emergeixin debats que vagin més enllà de les necessitats específiques de cada sector. 

Així, el curs permetrà endinsar-se de la mà de La Ciutat Invisible en la història del moviment cooperativista a Catalunya i la seva estreta relació amb la cultura; abordar mecanismes de finançament per a fer dels projectes realitats sostenibles des d’una mirada complementària i imaginativa amb Coop57 i Goteo; o escoltar les experiències de Quepo i Zumzeig, dos projectes que generen comunitat i organització usant el cinema com a eina principal. 

Amb Rocaguinarda, Pol·len i La Tribu es parlarà sobre com les llibreries esdevenen un dispositiu fonamental de pensament crític i resistència als nostres barris; i la gestió comunitària de la cultura serà present amb l’Ateneu Popular de 9Barris i Casa Orlandai, mostrant com cada projecte es concreta de manera diferent a cada territori de la ciutat.

Per acabar, el curs comptarà amb la presència de dos festivals musicals: Say It Loud, que es porta a terme a Fabra i Coats, i Clownia, organitzats des de dues estructures cooperatives com són Quesoni Cooperativa, residents a la Fàbrica, i Txarango.

Per a més informació, horaris, inscripcions i cost del curs, consulteu la pàgina web de La Tremenda.